DMI: Utroligt vejrskifte - sneen er på vej

Danmark kan potentielt blive snebeklædt i starten af julemåneden. Foto: Shutterstock
Nu har DMI fået færten af sne.

Mest læste i dag

Det knuste formentligt mange julehjerter, da DMI i sidste uge kunne fortælle, at sneen ikke ville falde til jul. Instituttets langsigtede prognoser pegede nemlig i retning af, at den kommende vinter bliver en mild en af slagsen, ligesom at det i år ikke ville blive en hvid jul. Nu tyder noget dog på, at alt håb ikke er ude endnu. 

I slutningen af denne uge sker nemlig et skifte, når der kommer et lavtryk ind over landet med byger. Det lavtryk trækker ligeledes kølere vinde med ind over landet. Det vil formentlig være medvirkende til, at temperaturen om natten vil dykke under frysepunktet.

Nu tror DMI på sne

Lavtrykket og de lave temperaturer tjener til, at nogle danskere muligvis vil vågne op til et snedækket landskab. Især borgere, som bor i den nordøstlige del af landet, har chance for at få en hvid start på december. 

Den melding er som nævnt noget anderledes, end hvad DMI fortalte i sidste uge. Det bekræfter vagthavende meterolog ved DMI, Erik Hansen, der har talt med Ekstra Bladet. Her forklarer han, hvad der har ændret isg. 

"Den melding er baseret på vores månedsprognoser, som beskriver de mere generelle tendenser i vejret. Man kan sagtens få enkelte dage med hvide snebyger, selvom man generelt får en mild vinter. Det er der ikke noget usædvanligt i,"fortæller Erik Hansen til Ekstra Bladet. 

Nu er det bare at vente og sne, om der kommer sne, når første lys skal tændes i årets adventskrans. 

 

Anbefalet til dig