DMI: Vådt og blæsende efterårsvejr i vente

22/10/20 07:01

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
I går var det næsten som om at det aldrig blev rigtig lyst - og der ser fortsat ud til at de kommende dage byder på vådt, gråt og blæsende vejr.

Dagen starter gråt og skyet med byger og kun få kig til solen ind imellem. I de sydøstlige egne kan det dog klare mere op og efterhånden give lidt mere sol. Temperaturer mellem 13 og 16 grader. Jævn til hård vind, ved kysterne stedvis kuling - og først på dagen meget blæsende med vindstød op til stormende kuling. 

Et lavtryk ud for den jyske vestkyst bevæger sig hurtigt mod nordøst og passerer det nordligste Jylland i nat. Derfor vil flere fronter med skyer, regn og blæst passere Danmark. I starten af næste uge forventes endnu et lavtryk udvikle sig over Atlanterhavet vest for de Britiske Øer. Det giver en fortsat strømning af mild luft mod Danmark, men sender også efterhånden flere fronter med regn op over os.

Weekenden byder på fortsat ustadigt vejr

Fredag starter mest tørt og med lidt eller nogen sol. Let til frisk vind, ved kysterne vil der først på dagen være hård vind. Temperaturer mellem 11 og 14 grader. 

Lørdag skyet med stedvis regn. Senere på dagen vil det dog klare op vestfra og give lidt sol, og stort set tørt. Temperaturer mellem 11 og 13 grader, med let til frisk vind. Om aftenen og natten vil vinden tage til, hvor den bliver let til frisk og ved Vestkysten op til hård vind eller kuling. Der kan også komme lidt regn ud på natten.

Søndag vil der i de østlige egne være mest tørt og lidt eller nogen sol. Men især i Jylland vil der være mest overskyet og perioder med regn. Temperaturer på 13 til 16 grader, med jævn til frisk vind fra syd, ved kysterne  op til kuling.