DMI varsler markant vejrskifte: Foråret stopper brat

Nyheder
Hagl er en af de ting, som danskerne kan se frem til, når vejret slår om i denne uge. Foto: Shutterstock
Den seneste tids mange lune dage, hvor forårssolen har tittet frem stopper brat senere i denne uge.

Mest læste i dag

Onsdag har DMI en nedslående nyhed til de mange danskere, som næsten er i mål og fremme ved en weekend, hvor Store Bededag sikrer de fleste en ekstra fridag. 

Den seneste tid har de fleste danskere ellers været begavet med rigtigt dejligt vejr. Solstref, ingen regn og en temperatur, der sniger sig længere og længere op ad. Desværre ser det ud til, at den opadgående kurve får et ordentligt knæk netop i den lange weekend omkring Store Bededag.

Her venter DMI nemlig, at vejret vil slå om i en sådan grad, at danskerne - for en stund - godt kan vinke foråret farvel. Slud, hagl og en temperatur, der falder ganske drastisk, ser ud til at blive virkelighed i løbet af weekenden. 

Sådan bliver vejret resten af ugen

Torsdag:
Tørt med nogen eller en del sol, men i løbet af dagen bliver det mere skyet i den vestlige del af landet. Temp. op mellem 12 og 16 grader. Om aftenen og natten blive vejret tørt men stedvis skyet. Vi undgår dog frostgrader, da temperaturen vil holde sig mellem 3 og 8 grader. 

Fredag:
Mest tørt med nogen eller en del sol, men i Jylland en overgang mere skyet. Det bliver en lun Store Bededag med mellem 12 og 17 grader. Tørvejret varer ved om aftenen og natten, hvor det bliver mellem 4 og 9 grader. Altså. Fortsat ingen nattefrost.

Lørdag:
Ugens næstsidste dag bliver tør og man kan se frem til en del sol. I løbet af dagen vil skyerne dog trække sig sammen og fylde en del mere. En dagstemperatur på mellem 12 og 16 grader gør dog, at det ser ud til at blive en dejlig lørdag. I løbet af aftenen bliver landet overskuet. Her vil der falde regn fra nordvest. Sidst på natten vil det fomentlig klare op, men beboere ved Vestkysten må forberede sig på, at der vil blæse en hård vind med risiko for kuling.g.

Søndag:
Nu slår vejret desværre rigtigt om. Søndag bliver blæsende med frisk vind til kuling omkring nordvest og kraftige vindstød. Nogen eller en del sol, men også byger, som kan være med slud eller hagl. Temperaturen vil formentlig svinge mellem 7 og 10 grader. Om natten bliver det mest tørt og ret klart. Vinden aftager og bliver let til frisk, ved kysterne endnu op til hård. I løbet af natten kommer temometeren nogle steder ned og kysser frysepunktet, da og temperaturen falder til mellem 0 og 5 grader.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig