DMI varsler stort vejrskifte: Regn og kulde på vej til Danmark

27/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

Regnen trommer i denne uge. Foto: Shutterstock
I denne uge står vi over for et omskifteligt vejr, der både byder på regn og sol.

Mest læste i dag

Flere uger med flot solskin ser ud til at få en brat ende i denne uge, det fortæller DMI. 

Det tørre og milde forårsvejr forsvinder ikke nødvendigvis for alle danskere, men man skal forberede sig på, at vejret bliver meget mere omskifteligt. Det vil sige, at vi ikke kan regne med fine temperaturer og flot solskin. Regn, rusk og kulde lurer lige på den anden side, og det kommer de fleste danskere formentligt til at stifte bekendtskab med i denne uge. 

DMI forventer, at mandag bliver en regnfuld dag i Jylland. På Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm kan man glæde sig til sol, men resten af danskerne gør formenligt klogt i at have en regnjakke med, når man skal ud. Tirsdagsvejret bliver hen af det samme, men med lidt held bliver ugens anden dag noget mere solrig end mandagen. 

Her falder regnen

Selvom man kan håbe på et ophold i regnvejret tirsdag, kommer det formentlig ikke til at vare lægen. Vejrmæssigt så bliver ugen som nævnt omskifteligt. Onsdag er regnen nemlig tilbage. Her skal de fleste danskere forberede sig på, at det bliver en regnfuld dag midt på ugen. 

Det er dog ikke alle, der brokker sig over lidt regn fra oven. Selvom mange danskere nyder at kunne sole sig, når solen skinner, så er tørkeindekset allerede højt i år. Det betyder, at de mange landmand i Danmark angiveligt ikke har noget imod, at der falder lidt regn. 

Det fortæller klimatolog Mikael Scharling fra DMI i en nyhed på institutets hjemmeside.   

”Vi mangler, hvad der svarer til mere end en måneds nedbør lige nu, og det ”hul” bliver ikke fyldt ud, bare ved et par spredte byger, der passerer landet. Det vil derfor tage tid, før tørkeindekset normaliserer sig,” fortæller Mikael Scharling.

 

Anbefalet til dig