DMI: Vejret markerer at det snart er december

25/11/20 07:53

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Vi nærmer os julemåneden med 1. december lige rundt om hjørnet - og med et vejrskifte på vej, kommer vejret også til at virke væsentligt mere vinterligt.

På søndag er det første søndag i advent og meget passende, rammer et mere vinterligt vejr os i de kommende dage. I de kommende dage får vi nemlig noget lavere temperaturer som også byder på frost. Der kommer dog ingen sne, som der ellers tidligere var på programmet. Men med de køligere temperaturer, kommer vejret til at minde mere om vinter.

I dag bliver skyet og diset - men mest tørt. I de sydlige og østlige egne kan der i løbet af dagen komme en overgang med nogen sol. Temperaturer mellem 7 og 11 grader, med let til frisk vind og stedvis hård vind. Nattens temperaturer bliver mellem 4 og 9 grader.

Torsdag starter med skyet og regn i den østlige del af landet, med let til frisk vind fra sydvest. Ellers byder torsdagen faktisk på nogen eller en del sol og kun enkelte byger. Vinden bliver svag til jævn. Om aftenen og natten begynder vejret at skifte og blive koldere, her falder temperaturen ned til mellem 2 graders frost og 5 graders varme.

Kold weekend i vente

Fredag er der først på dagen mulighed for stedvis tåge, ellers kommer der lidt eller nogen sol og mest tørt vejr. Temperaturer mellem 4 og 7 grader, mens det om natten bliver ned til mellem 1 og 6 graders varme. 

Lørdag byder på overvejende skyet vejr med stedvis nogen regn. Temperaturer mellem 4 og 8 grader, med svag til jævn vind. Nattens temperaturer kommer ned på mellem 1 og 5 graders varme, mens det på Sjælland kan blive ned til 2 graders frost. 

 

Søndag vil der først på dagen være mulighed for stedvis lidt regn, men ellers tørt og mest skyet. I løber af dagen klarer det op og der er mulighed for svedvis lidt eller nogen sol. Temperaturer mellem 2 og 6 grader, mens temperaturerne om natten falder ned til mellem 3 graders frost og 3 graders varme. 

I starten af næste uge vil der fortsat være køligere. Mandag ser på nuværende tidspunkt ud til at byde på skyet vejr, måske lidt regn og temperaturer mellem 4 og 8 grader.