DMI: Vild rekord på vej til Danmark

14/01/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Varmerekorden for januar lyder indtil videre på 12.4 grader, men det er bestemt ikke usandsynligt, at vi kommer til at passere den i løbet af denne måned.

Mest læste i dag

Tidligt i morges udsendte DMI en kategori 1-varsel, hvor de advarede mod voldsomt vejr.

Det skyldes en kraftig lavfront, der trænger ind over Danmark i løbet af natten til onsdag, og det vil få vandstanden på Vestkysten til at stige med flere meter over normalen.

Nu kommer DMI dog med endnu en meddelelse, men denne gang er det en mere positiv en af slagsen.

Der er nemlig tale om, at vi i Danmark er på vej mod en varmerekord for januarmåned, som hidtil har lydt på 12.4 grader. Den rekord kan vi slå i år.

“Det bliver stadigvæk meget mildt. Om dagen ligger vi på en seks til otte grader, og temperaturen topper nok på onsdag, hvor vi i de sydøstlige egne kan komme op over ti grader,” fortæller meteorolog Thyge Rasmussen fra DMI til Ekstra Bladet.

Forventer det ikke, men

DMI forventer ikke, at vi kommer til at slå rekorden, men vi kommer meget tæt på, og det er ikke usandsynligt, at vi i løbet af januar kommer til at passere de 12.4 grader.

Resten af denne uge bliver meget blandet med omskifteligt vejr. Tirsdagen startede ud med regn, men nu er blå himmel flere steder i landet, hvorefter regnen så kommer igen onsdag.

Torsdag bliver en fin dag med sol , inden det begynder at regne fredag igen. I weekenden skulle det dog blive tørt.

 

Anbefalet til dig