DMI vover julepelsen: Det kan blive hvid jul

03/12/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

DMIs månedsprognose lover sne. Det kan betyde hvid jul. Foto: Shutterstock
Hvis man drømmer om den klassiske jul med ild i pejsen og sne udenfor, så kan der være positive takter i DMIs seneste månedsprognose.

Mest læste i dag

Det sker faktisk meget sjældent, selvom vi er mange, der drømmer om det og forbinder det med julen. Det hvide snelandskab, julegaverne under træet og anden i ovnen er traditionelt det, vi drømmer om juleaften. Men sådan går det ikke ret tit.

Nu åbner DMI dog op for, at der er en chance for hvid jul i år. Den seneste månedsprognose indeholder nemlig varsel om sne, og det er bestemt ikke umuligt, at en af de dage, hvor de hvide fnug kan falde fra himlen er den 24. december.

Der er sne lige nord for Danmark og et lavtryk trækker kulden ned over landet. Det giver sne og slud særligt i midten af december. 

Selvom der er en chance for hvid jul, så skal vi ikke glæde os alt for tidligt. Der er stadig større risiko for, at julevejret bare bliver gråt og trist, men en prognose er bare en prognose, og ifølge DMI er der altså en chance for at sneen falder juleaften. 

Hvad er en hvid jul?

Lokale snebyger er ikke nok til, at vi kan kalde det en hvid jul. En landsdækkende hvis jul skal have 90% af landet dækket med sne den 24. december om eftermiddagen. Snedybden skal være mere end en halv centimeter.

Statistisk set er der 12 år mellem hver hvid jul. og der har ikke været mange tilfælde af hvis jul siden år 1900.

Der er langt større risiko for gråvejr. Det har der vejret i omkring 65% af alle tilfælde siden 1900.

 

 

Anbefalet til dig