Dobbelttjek denne pas-detalje, inden du rejser: Flere danskere er havnet i fedtefadet

Nyheder
Foto: Shutterstock
Tjek dit pas med det samme.

Mest læste i dag

Mens flere allerede er i gang med at nyde sommerferien, er der andre, der må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

Flere danskere ser frem til at rejse til eksotiske destinationer, og kufferten er formentlig allerede pakket. Dog er det godt at være klar over, at en særlig pas-detalje kan ende med at spolere dine planer.

Derfor bør du få dobbelttjekket dit pas med det samme.

Det er de færreste, der ofte benytter sig af sit pas, og derfor kan den 'almindelige' dansker også hurtigt komme til at overse en meget central detalje: nemlig gyldigheden.

Politiet udsender opfordring

Politiet har nu udsendt en vigtig påmindelse til alle ferierejsende, som omhandler, at de skal sørge for at tjekke deres pas, inden de tager afsted. 

Manglende gyldighed har nemlig fået flere danskere i fedtefadet allerede:

"Desværre oplever vi mange, som ikke får en god start på turen, fordi de drager feriestemte afsted med et udløbet pas," skriver Københavns Politi på X.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Hvis dit pas er udløbet eller snart gør, bør du straks kontakte borgerservice for at få det fornyet.

Tjek hele familien

For de større familier er det også vigtigt at tjekke børnenes pas og undersøge de respektive landes specifikke krav. Det kan klares ved at besøge Udenrigsministeriets hjemmeside. 

Et eksempel på dette er Tyrkiet, som ikke længere accepterer forlængede pas.

I akutte tilfælde kan man kontakte politiet i lufthavnen, men her skal man være opmærksom på, at der kan være ventetid. 

Politiet håndterer i øjeblikket omkring 50 midlertidige pas om dagen, hvilket kan resultere i, at man misser sit fly eller slet ikke kommer afsted.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig