Dødsdømte hvalpe frelst i sidste øjeblik: Daisy og Alba sendes ud af landet

27/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

Daisy og Alba undgår heldigvis aflivning. Foto: Dyreværnet / Facebook.com
Nu er det lykkedes Dyreværnet at finde en familie, hvor de to hundehvalpe kan få sig et nyt hjem.

Mest læste i dag

Onsdag overbringer Dyreværnet den glædelige besked på deres Facebook-side, hvor de bekræfter, at de to hunde har fået sig et nyt hjem. De flytter tilbage til Serbien, hvor de blev født på en hvalpefabrik. Her har en lokal familie sagt ja til, at få to nye firbenede familiemedlemmer. 

Glæden er ikke til at tage fejl af, når man læser Dyreværnets opslag på det sociale medie. 

"Hurra!!! Takket være jeres KÆMPE hjælp er det lykkes at finde en sød og kærlig familie i Serbien, som med åbne arme står klar til at tage imod Daisy og Alba!," skriver Dyreværnet.

Inden de fortsætter: 

"Vi flyver personligt ned og afleverer de to guldklumper - flybilletterne er netop bestilt!"

Krævet aflivet

Sagen tog sin begyndelse, da Daisy og Alba ankom til Danmark. De to shih-tzu hvalpe blev konfiskeret af dansk politis særlige enhed for dyrevelfærd i Østdanmark, hvorefter de blev afleveret på Dyreværnets internat i Rødovre. Grunden var, at de to var ulovligt importeret fra en hvalpefabrik i Serbien. Kort tid efter krævede Fødevarestyrelsen dog, at de to hunde skulle enten aflives eller sendes hjem. 

Fødevarestyrelsen frygtede, at de to hvalpe kunne være til fare for folkesundheden, da de muligvis var smittet med den frygtede sygdom rabies - der også er kendt som hundegalskab. Hvalpene var dog i karantæne, og derfor stillede Dyreværnet sig uforstående over for Fødevarestyrelsens krav. Det kom så vidt, at styrelsen meldte Dyreværnet til politiet. 

Nu ser det dog ud til, at det lysner for Daisy og Alba, som snart sidder på et fly på vej mod en kærlig familie i Serbien. 

Anbefalet til dig