Dødstallene i Filippinerne stiger efter stormen Megi: Vind på op til 65 kilometer i timen

14/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Dødstallet fra stormen Megi stiger, efterhånden som flere hundrede tusinde er fordrevet i Filippinerne.

Mest læste i dag

Dødstallet i Filippinerne fra den tropiske storm Megi er steget til 76, mens hundredtusindvis af andre er fordrevne, sagde myndighederne i landet onsdag.

Mange af dødsfaldene kom i jordskred og oversvømmelser, da stormen gik i land i søndags og ramte Filippinernes østlige og sydlige kyster med vedvarende vind på op til 65 kilometer i timen og vindstød på op til 80 km/t. Det skriver bland andre CNN.

National Disaster Risk Reduction and Management Council sagde, at mindst 29 mennesker forbliver savnet og otte andre er såret.

Mere end 920.000 mennesker er blevet berørt af stormen, over 200.000 mennesker er fordrevet, mens mere end 35.000 blev evakueret på forhånd, sagde rådet. Omkring 660 evakueringscentre er i drift, tilføjede det.

Mindst 6.557 landmænd og 10.920 hektar landbrugsjord er blevet ramt på råvarer, herunder ris, majs og husdyr. Blandt de værst ramte regioner er det vestlige Visayas, det østlige Visayas og Caraga.

I den østlige provins Leyte blev ligene af 22 mennesker fundet efter at være blevet begravet under et jordskred, fortalte Joemen Collado, politichef i Baybay city, til journalister tidligere på ugen:

"Der var jordskred i samfund, og så blev nogle af ofrene fejet af oversvømmelser," sagde Collado.

Borgmesteren i Abuyog i Leyte-provinsen sagde på Facebook, at et jordskred havde "udslettet" Pilar, en lokal barangay eller kvarter, i en 'katastrofe, der knuste mit hjerte'.

Foto: Shutterstock

Billeder delt af det lokale brandkontor i mandags, viste redningsfolk, der vadede gennem vand nær delvist nedsunkede hjem. Megi, som mandag blev nedgraderet til en 'tropisk depression', var den første storm, der ramte øgruppen i år.

Landet oplever omkring 20 sådanne storme årligt. Filippinerne ryster stadig efter virkningerne af supertyfonen Rai, den kraftigste tyfon, der ramte landet i 2021.

Rai, lokalt kendt som Odette, krævede mere end 300 menneskeliv og sårede mere end 500 mennesker, rapporterede CNN-tilknyttede CNN Philippines med henvisning til det filippinske nationale politi.

 

Anbefalet til dig