Dokumentar hævder: Prinsesse Diana havde 'forudset sin egen død'

25/8/22 05:42

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Afsløringen af, at et afgørende bevis i efterforskningen af ​​prinsesse Dianas død forsvandt i et pengeskab i Metropolitan Police i over seks år, gav brændstof til konspirationsteorier omkring hendes død.

Femogtyve år efter Pincess Dianas chokerende død i en bilulykke i Paris bliver der stadig stillet spørgsmålstegn ved, hvad der skete natten til den 31. august i Pont de l'Alma-tunnelen.

En ny dokumentarserie fra britiske Channel 4 undersøger igen de talrige konspirationsteorier omkring Dianas død, som førte til 104 separate anklager om mord.

Dokumentaren, Investigating Diana: Death in Paris, fokuserer på de uhyggelige forudsigelser, som Diana kom med om sin egen død, og især den såkaldte "Mishcon Note".

Notatet, en optegnelse af et møde mellem prinsessen og topadvokaten Victor Mishcon i 1995, indeholder en påstand fra Diana om, at der ville blive gjort et forsøg på at "komme af med hende" inden april 1996.

Diana citerede en kilde – som hun aldrig navngav – som havde fortalt hende, at mørke kræfter planlagde at iscenesætte en bilulykke, der ville efterlade hende død eller frygtelig vansiret.

Ideen om en sammensværgelse om at dræbe hende var meget på Dianas sind. Hun fortalte sin butler Paul Burrell en lignende historie. Men Mishcon Note var ekstraordinært lang tid om at se dagens lys. Det skriver Daily Star.

I Channel 4-programmet udtrykte Michael Mansfield, den berømte menneskerettighedsadvokat, der blev hyret af Mohammed Al-Fayed til at opbygge en sag mod kongefamilien, sin overraskelse over, at dokumentet blev gemt væk af Metropolitan Police og tilsyneladende glemt.

Al-Fayed var fuldstændig overbevist om, at den kongelige familie havde orkestreret ulykken, der dræbte hans søn Dodi såvel som prinsesse Diana.

Han troede, at Diana var gravid med hans søns barn, og at Dodis plan om at fri til Diana den skæbnesvangre nat på en eller anden måde var nået til hertugen af ​​Edinburghs ører.

Indholdet af noten gentager et brev udgivet af Burrell i den første af hans to bøger, der afslører livets hemmeligheder med Diana.

Det brev, der stammer fra oktober 1993, lød: "Denne særlige fase i mit liv er den farligste. Min mand planlægger en ulykke i min bil, bremsefejl eller en alvorlig hovedskade for at gøre vejen fri for ham til at gifte sig med Tiggy. Camilla er intet andet end et lokkedue, så vi bliver brugt af manden i enhver forstand."

Prins Charles' senere bryllup med Camilla Parker-Bowles tyder på, at den, der forsynede prinsessen med information, blev gevaldigt misinformeret.

Flere undersøgelser har konkluderet, at der ikke var nogen substans i de utallige konspirationsteorier omkring Dianas død, men afsløringen af, at et så dramatisk dokument simpelthen kunne ligge glemt i et pengeskab, forklarer, hvordan disse teorier vokser og spredes.