Dommer i Messerchmidt-sag kvajer sig

Nyheder
Foto: DF
Retsformanden i sagen mod Morten Messerschmidt har ytret sin personlige holdning til moral og politiske konsekvenser i forhold til den dømte.

Mest læste i dag

Retsformand Søren Holm Seerup faldt over et opslag på Facebook, hvori der stod skrevet, at Morten Messerschmidt ikke burde fortsætte som næstformand, hvilket førstnævnte valgte at efterlade med et "like".

Det er selvsamme retsformand, som idømte Morten Messerschmidt seks måneders betinget fængsel i sagen om EU-svig og dokumentfalsk. 

Han har, som følge af Ekstra Bladets henvendelse, fjernet sit "like" fra opslaget.

Opslaget, som Søren Holm Seerup valgte at "like" på Facebook, var et længere skriv fra Søren Pind, den tidligere Venstre-minister. 

"Ære spiller ikke længere en rolle i politik. Eller i samfundet", skriver Søren Pind indledningsvist i sit opslag på Facebook, hvorefter han kommer med flere eksempler på politiske konsekvenser - eller manglen på samme. 

"Messerschmidt fortsætter som DF-næstformand, skønt en idømt fængselsstraf," skriver Søren Pind i opslaget, han har delt på Facebook, som retsformand Søren Holm Seerup valgte at "like".

Retsformanden har med sit "like" ytret sin personlige holdning til sagens morale og politiske konsekvenser i forhold til den dømte, hvorfor han ikke kun bidrager med en vurdering af det juridiske. 

Søren Holm Seerup har været i kontakt med Ekstra Bladet, der har spurgt retsformanden om, hvorvidt det er foreneligt med hans virke i sagen mod DF'eren, hvis han mener, at der burde være politiske konsekvenser, hvortil han svarer:

"Jeg bifaldt opslagets generelle budskab, ikke den specifikke del, som du refererer til," skriver Søren Holm Seerup til Ekstra Bladet.

Han vælger efterfølgende at takke Ekstra Bladet for at henvende sig om "liket", som han hurtigt fik fjernet, da han ikke ønsker sådanne misforståelser. 

Morten Messerschmidt blev idømt seks måneders betinget fængsel, hvorfor dommen ikke skal fuldbyrdes, medmindre han begår kriminalitet inden for de kommende to år. 

DF-næstformanden har nægtet sig skyldig i anklagerne.

Anbefalet til dig