Donald Trump kommer med stor trussel

28/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Selv om Donald Trump ikke længere er præsident, så hindrer det ham ikke i at skabe overskrifter.

Mest læste i dag

Tidligere præsident Donald Trump har truet med at sagsøge CNN for at kalde hans falske påstande omkring valget i 2020 'løgne' og stemple ham som 'løgner'.

"Jeg har underrettet CNN om min hensigt om at indgive en retssag over deres gentagne ærekrænkende udtalelser mod mig," sagde Trump gennem sin Save America PAC onsdag eftermiddag.

"Jeg vil også påbegynde handlinger mod andre medier, der har bagtalt mig og bedraget offentligheden vedrørende de overvældende beviser på bedrageri gennem valget i 2020," tilføjede han.

Dateret 21. juli kræver det 282 sider lange brev fra Trumps advokater til CNN-chefer, at tv-netværket trækker i land og retter flere historier og udsendelser om ekspræsidenten, som de hævder er ærekrænkende.

Brevet citerer snesevis af tilfælde, hvor CNN kaldte Trumps påstande omkring valget for 'løgne', 'falske fortællinger', 'grundløse teorier' og andre lignende vendinger.

Sådanne karakteristika er 'falske og ærekrænkende', blandt andet fordi Trump oprigtigt mener, at præsidentvalget blev stjålet fra ham, står der i brevet. Det skriver Metro.

Brevet hævder, at CNN skyndte sig 'at stemple præsident Trump som en løgner', og at dets 'branding af præsident Trump som en løgner strækker sig til at sammenligne ham med nazister og kommunister'.

Brevet hævder også, at CNNs nye formand og administrerende direktør Chris Licht holdt et telefonmøde med netværkets topproducenter i juni, hvor han udtrykte utilfredshed med, at dets journalister beskrev Trumps tro som den 'store løgn'.

'Siden da har CNN's on-air personligheder – inklusive John King, Jake Tapper, John Avlon, Brianna Keilar, Don Lemon og Jeffrey Toobin, blandt andre – fortsat med at bruge sætningen til at beskrive præsident Trumps subjektive sindstilstand på trods af en tilsyneladende formaning fra deres administrerende direktør,' står der i brevet.

Trump svor i sin erklæring, at han aldrig vil stoppe med at kæmpe for sandheden og for sit lands fremtid.

CNN kommenterede ikke umiddelbart truslen om retssagen.

Adskillige retssager, der er blevet anlagt med påstand om udbredt bedrageri ved valget i 2020, er blevet afvist på grund af mangel på beviser, selv af dommere, der blev udpeget af Trump.

Anbefalet til dig