DR afslører kanallukninger og nye storsatsninger

04/12/2019

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
DR har netop afholdt et pressemøde, hvor de har afsløret de ændringer, der kommer til at ske i 2020. Herunder kan du se, hvilke programmer der lukker, og hvilke programmer DR vil satse på næste år.

Mest læste i dag

Det kommer nok ikke bag på de fleste, at Danmarks Radio har været nødt til at skære godt og grundigt ned på deres programmer, eftersom at der bliver skåret i licensen.

I dag har DR på et pressemøde så fremlagt, hvad der præcist kommer til at ske, hvilke kanaler der kommer til at lukke, og hvilke nye programmer de vil satse stort på i det kommende år.

Herunder kan du få overblikket over, hvilken betydning det får for dig.

Disse DR-kanaler forsvinder fra tv og radio

Når vi tager hul på det nye år 2020, så vil du ikke længere kunne se DR K, DR3 eller DR Ultra i dit tv. Du vil heller ikke kunne høre radiokanalen P7 Mix.

DR3 og DR Ultra rykker ind på nettet, hvor man kan se kanalerne online, mens DR K bliver smeltet sammen med DR2.

Det betyder, at du på tv fremover vil kunne se DR1, DR2 og DR Ramasjang.

Disse programmer lukker ned

Følgende DR-programmer vil du ikke længere kunne se, da DR som følge af besparingerne har valgt at lukke dem.

Sporløs, Danmarks Bedste Portrætmaler, Vild med bøger, Filmselskabet, Historiequizzen, Kunstquizzen, Quizzen på DR2

Foruden de programmer der bliver lukket ned, så kommer DR også til at spare på nogle af de nuværende programmer, så der kun bliver produceret mindre indhold. Det betyder blandt andet, at der kun vil blive produceret halvt så mange afsnit af Hammerslag, og at der vil blive brugt mindre krudt på radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz.

Dette bliver DRs nye storsatsning

I det kommende år vil DR forsøge sig med et par nye programmer og et par helt nye storsatsninger. Blandt de to største satsninger finder vi en ungdoms-dramaserie samt et program om Anden Verdenskrig.

Ungdomsserien har fået navnet Noia, og vil få premiere den 1. januar, mens den anden storsatsning kommer til at hedde Grænseland, og her vil Lars Mikkelsen være vært.

Programmet kommer til at have fokus på de ting, der ledte op til Anden Verdenskrig.

Foruden storsatsninger, så vil DR også bringe følgende programmer.

Sussi og Leo: Et program hvor tv-seerne kan følge hverdagen hos Sussi og Leo samt deres kusines søn Lukas, som de passer.

Historier om Frederik IX: Et historisk program hvor danskerne få historier om den tidligere danske konge. I dette program vil der blandt andet være fortællinger fra selveste Dronning Margrethe.

Signe Molde: Tv-værten Signe Molde vender tilbage til tv i et program, som fortsat er under udvikling. Indtil videre har DR dog afsløret, at programmet kommer til at handle om, at Signe Molde møder personer, som hun er uenig i.

 

Anbefalet til dig