DR afslører stor nyhed: Får premiere i denne uge

Foto: DR

Allerede søndag i denne uge kan DR præsentere en nyhed

I en ny DR3-programserie på fire afsnit kommer seerne helt tæt på de professionelle makkere og nære venner Fyr og Flamme, Laurits Emanuel og Jesper Groth, der har overrasket hele den danske musikscene med deres unikke stil, lyd og tekster inspireret af dansk grand prix-musik fra 80’erne. Det afslører DR nu i en pressemeddelelse. 

I ’Fyr og Flamme rammer Europa’ skildrer DR, hvad det kræver som kunstnere, venner og mennesker at repræsentere sit land og stå ved sit musikalske valg om at synge på dansk til Eurovision foran 200 millioner internationale seere.

Om det siger Ida Munk Hansen, producent på programserien i DR Ung:

"Vi ved alle, hvad Eurovision er, men de færreste af os ved, hvor meget arbejde det kræver at være en del af. Ambitionen er at blive klogere på, hvad der sker rundt om sådan et show udover de tre minutter, tvseerne normalt ser kunstnerne i, og hvem Fyr og Flamme er bagom scenen. Fyr og Flamme adskiller sig fra den danske musikscene, fordi de omfavner dansktoppen og bodegamusikken, kommer som etableret band med to større hits i bagagen, men som før Eurovision stadig havde den første optræden foran publikum til gode."

Læs også

Flere feriepenge på vej: Måske er du en af de heldige

Fyr og Flamme vil inspirere andre til at tage chancer

Kigget i Eurovision-kulissen viser også kampen om opmærksomheden, når 39 lande gør alt for at imponere pressen og vinde seernes gunst. I takt med at presset og nervøsiteten stiger, kommer duoens venskab og samarbejde for alvor i spil.

"Fyr og Flamme kan ikke eksistere uden hinanden, vi er Batman og Robin. Eurovision var et kæmpe apparat for så nyt et band som os, så det afføder en vis nervøsitet, selvom det også har været rent eventyr. Vi var virkelig beærede over chancen og at vi kunne opleve det sammen," siger forsanger Jesper Groth.

Selvom det ikke blev til en finaleplads for Fyr og Flamme, håber de, at deres deltagelse inspirerer andre til at tage chancer. Om det siger Laurits Emanuel:

"Da vi så indad efter hele oplevelsen, synes vi, at vi bidrog med noget ægte grand prixstemning til Eurovision. Det vigtigste for os var, at vi gik i krig som venner og vi har fundet ud af, at Fyr og Flamme sammen er meget slidstærke. Vi håber, det inspirerer andre til at tage skæve chancer og generelt gøre noget anderledes i musikbranchen eller livet."

Programmerne er også et personligt og til tider humoristisk portræt af Fyr og Flammes mere private sider. Seerne inviteres fx ind i familiehjemmet hos Laurits Emanuel i Bramming, mens Jesper Groth viser rundt i sit kollektiv på Christiania og fortæller om sin diagnose med bipolar sindslidelse.

DR3-programserien ’Fyr og Flamme rammer Europa’ har premiere den 18. juli på DRTV, fortæller DR. 

Læs også

Remee afslører: Smittet