DR-ansat: Folk græder på toilettet

18/12/20 10:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Ifølge flere nuværende og tidligere ansatte, er arbejdsmiljøet ikke altid lige rart.

Det er radiovært på P3, Sara Bovin, der er radiovært på P3, der nu står frem. Hun fortæller til B.T. at medarbejdere på radiokanalen, ikke trives og derfor græder på toilettet. Flere medarbejdere kritiserer ledelsen for blandt andet mobning og chikane.

Hun står frem i kølvandet på, at fire personer som er henholdsvis nuværende og tidligere ansatte på P3, har klaget over radiokanalens ledelse.

Sara Bovin har været ansat i DR i 21 år, hvor hun har lavet radioprogrammet “Tværs” på P3 siden år 2017.

Indtil sensommeren har hun været på barsel, men hun beretter at ledelseskulturen har været “rådden”, både før- og nu også efter hendes barsel.”

»Det er sådan, at folk går på toilettet og græder for at komme igennem dagen. Der er virkelig mange, der er kede af det. Efter jeg kom tilbage fra barsel og lavede mit første program på P3, blev jeg kaldt uprofessionel af min chef. Jeg fik at vide, at jeg sendte mine lyttere ud i mismod, og at det var synd for dem, der skulle overtage programmet efter mig,”

“I forvejen var jeg sårbar efter barsel, og jeg synes, de kørte mig ned. Jeg følte, de ville have, jeg skulle give op. Og jeg oplevede i den grad, at jeg ikke var særlig velkommen. Det er dybt ubehageligt,” tilføjer hun.

Blev bagtalt 

Det er ikke kun Sara Bovin der har oplevet ubehagelige arbejdsklima - også Kristian Lindhardt Nellemann, der er tidligere praktikant og freelancer på P3, beretter om til Politikken, hvordan han blev talt nedværdigende til.

Han fortæller også om, at han blev “truet” på sin usikre jobsituation som freelancer og derudover også opdagede at han blev bagtalt ved sociale arrangementer.

Udover de seneste klager, så har P3 fået 12 yderligere klager på blot de seneste to år. Fællestillidsrepræsentant hos DR, Henrik Friis Vilmar, kan godt nikke genkendende til problemet og siger til Politiken, at arbejdsmiljøet ikke er godt nok.

Radioprogrammet “Tværs” er snart et overstået kapitel for Sara Bovin, hun er nemlig blevet afskediget. Tilbage i 2017 klagede hun over en anden leder i DR, som siden er blevet fyret. Under sin barsel blev Sara meddelt at hun ville blive afskediget - men hun har ikke fået en skriftlig forklaring på opsigelsen. Hun mener selv, at hun bliver straffet for at tale højt.

P3 har efter klagernes indsendelse igangsat en trivselsundersøgelse.