DR bekræfter: Hun er ny vært på TV Avisen

09/3/23 18:33

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Onsdag fik seerne sig så noget af en overraskelse, da tv-værten pludseligt dukkede op i 18.30-udgaven af TV-Avisen.

Hun kunne i februar løfte sløret for, at hun var færdig på "Aftenshowet" på DR. Onsdag kunne man så ud af ingenting se Ulla Essendrop i TV Avisen på samme kanal.

Hun havde ikke selv meldt noget ud om, hvad hun i stedet ville komme til at lave, inden hun dukkede op i 18.30-udgaven af TV Avisen.

Og synet af Ulla Essendrop i TV Avisen skal man vænne sig til. For DR har således bekræftet, at TV-Avisen bliver Ullas nye "hjem".

"Jeg er stolt og ydmyg over at blive tilvalgt som vært på TV Avisen og nu være en fast og integreret del af et af DRs journalistiske flagskibe. Det er et stort fagligt ryk," kommer det fra tv-værten ifølge B.T.

Men TV-Avisen er såmænd ikke helt nye omgivelser for den erfarne tv-vært.

På samme vis skiftede hun fra "Aftenshowet" til TV Avisen i marts 2021. Her blev det dog til en meget kort fornøjelse, da DR allerede i april meldte ud, at hun ikke længere ville være en del af det faste værtshold.

Denne gang lader det dog til at komme til at være længere en blot én måned.

Har udsendt advarsel

Ulla Essendrop tiltrædelse sker i samme øjeblik som DR's advarsel blev udsendt til deres ansatte.

Pressemeddelelsen, som DR har udsendt, bekræfter, at de fraråder deres medarbejdere at bruge TikTok på deres arbejdstelefoner.

"For at sikre, at man fortsat kan arbejde journalistisk med mediet, når det måtte være nødvendigt, indkøbes der nu særskilte mobiler til Tiktok-brug," siger Niels Ammitzbøll, underdirektør for blandt andet HR, i en pressemeddelelse.

Det kommer blandt andet efter Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed (CFCS) advarsel om brugen af appen.

"Vi har naturligvis fulgt debatten tæt og gennemført en grundig vurdering af sikkerhedsrisikoen. På den baggrund frarådes alle medarbejdere nu at bruge og installere TikTok på arbejdstelefoner," siger Niels Ammitzbøll.

Samtidigt stopper DR et igangværende pilotprojekt, hvor P3 skulle have en profil på TikTok.