DR-darling: Derfor skal manden betale på første date

03/3/23 18:41

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Alt andet er usexet.

Temaer som onani, sex samt fantasier bliver vendt mellem tv-vært Anna Lin og skuespiller Trine Gadeberg i Elisa Lykkes "Fantasier".

Her bliver der blandt andet snakket om, hvem der skal betale regningen, når den hedder første date, til hvilket den tidligere "Kender du typen?"-vært er klar i mælet:

"Det er ligestilling, og det er feminisme," udtaler Anna Lin og slår fast, at manden skal punge ud på den første date.

Elisa Lykke påpeger herefter, at man nærmest tør snakke om sådan et emne i 2023 - men det gør Anna Lin.

"Det at jeg som feminin person tager på date med en mand, der er jeg allerede i en sårbar situation. Det skal han have for øje, så derfor skal han betale."

Dog understreger hun efterfølgende, at hun også kan finde på at betale for drinks, men at det på første date altså tilfalder manden.

"Jeg kan godt li', når en mand inviterer mig ud, så har han tænkt over, at han også er i en mere privilegeret situation end mig. På papiret tjener han flere penge end mig, fordi han er en mand, det lyder helt åndssvagt, det er ham, der har kortene, hvis han vil gøre mig noget. Det ER en sårbar situation som kvinde at date," slår Lin fast.

– Derfor er det bare rigtig rart på den første date, at han siger: "Jeg ser dig, jeg vil gerne give en drink". Og det har intet at gøre med, at hvis vi en dag bliver gift, så skal jeg bare gå derhjemme og ikke tjene nogen penge. Der er noget over den der første date med, at der er lidt chivalry, forklarer Anne Lin.

Hun vælger slutteligt at understrege, at det er "usexet at splitte regningen".