DR deler stor nyhed: Vil skabe ny tradition

14/03/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Ønsket er, at det skal blive en tradition.

Mest læste i dag

Fans af 80’er hits som ’Indiana Jones’ eller danske ’Guldregn’ skal gerne kunne genkende og glæde sig til den grundfølelse, man med serien ’Det Forsvundne Ravkammer’ vil ramme.

For med en god blanding af aktion i højt tempo, spænding og humor, håber DR at kunne samle både forældre og børn med en serie, der appellerer til både store og små.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse. 

Seriens omdrejningspunkt er Niels og storesøster Nanna, der skal flytte fra den trygge landsby i Nordvestjylland, fordi den lokale skole skal lukkes. Niels kommer på sporet af en forsvunden skat nede i en glemt tysk bunker fra Anden Verdenskrig. Sammen med vennerne Tania og Charly, storesøster Nanna og hendes venner Louise og Johannes begiver de sig ind i dybet efter skatten.

De håber, at skatten, kan hjælpe dem med at redde skolen. Vejen er dog fuld af farer, og måske er skatten for længst forsvundet. De er samtidig ikke de eneste, der leder efter skatten, og eventyret bliver hurtigt meget mere farligt, end de havde troet.

De tre venner Niels (Bertil Smith), Charly (Marinus Refnov) og Tania (Cecilia Loffredo) leder efter en forsvunden skat i serien ’Det Forsvundne Ravkammer’. (Foto: Lars Reinholdt)

En tilbagevendende tradition

For fiktionschef Henriette Marienlund er ’Det Forsvundne Ravkammer’ første skridt i forhold til, hvad der skal blive en tilbagevendende begivenhed hos DR.

"Fiktion til hele familien er en af de ting, vi i DR satser på fremadrettet, og her passer ’Det Forsvundne Ravkammers’ tone og indhold perfekt ind. Påsken er samtidig en højtid, som vi gerne vil skabe nye traditioner omkring i forhold til at samles som familie. Det håber jeg, at danskerne vil tage godt imod," siger hun.

I modsætning til julekalenderen, hvor julen som højtid er central for serien, er det dog ikke planen med det nye tiltag. Her handler det udelukkende om, at serien kom til at ligge fast i påskeugen.

"Til næste år vil vi bygge videre på dette års julekalender ’Julehjertets Hemmelighed’ og videreføre det univers. Så ideen om fast fiktion i påsken er en indsats, som vi har tænkt os at holde fast i fremadrettet," siger Henriette Marienlund.

’Det Forsvundne Ravkammer’ er instrueret af Søren Balle, der også er hovedforfatter. I de bærende roller er: Bertil Smith som Niels, Marinus Refnov som Charly, Cecilia Loffredo som Tania, Safina Coster-Waldau som Nanna, Tobias Burø som Johannes, Ella Isabel Camara som Louise, Peder Holm Johansen som Godsejer, Joen Højerslev som Erik og Jonas Schmidt som Jan.

Anbefalet til dig