DR melder ud: Her vender populær serie tilbage

25/12/2021

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock,com
Næste år kan danskerne se frem til igen at følge med i Birgitte Nyborgs liv og karriere, når 'Borgen' vender tilbage.

Mest læste i dag

Danskerne kunne for første gang se med, da Sidse Babett Knudsen indtog rollen som statsminister og formand for De Moderate, Birgitte Nyborg, tilbage i 2010.

Sidenhen endte hun med at stå i spidsen for Nye Demokrater, hvor hun fik kyndig assistance fra tidligere journalist Katrine Fønsmark, spillet at Birgitte Hjort Sørensen, som indtog rollen som hendes pressechef.

Her forlod seerne Birgitte Nyborg tilbage i 2013, hvor hendes parti endte med at blive en del af en ny koalitionsregering.

Nu er der gået næsten ti år - ikke blot i virkeligheden, men også i det fiktive univers i 'Borgen'. Og nu vender Birgitte Nyborg tilbage i 'Borgen - Riget, Magten og Æren', hvor hun er blevet udnævnt som udenrigsminister.

Det sker søndag den 13. februar  på DR1 og DRTV, oplyser DR i en pressemeddelelse.

Den nye serie tager sit udgangspunkt, da et boreselskab pludselig finder olie i Grønland. Det er en begivenhed, der ender med at sætte gang i en international kamp om Arktis, som seerne kan følge i otte nye afsnit.

Og Henriette Marienlund, der er fiktionschef i DR, er meget glad for, at det nu igen bliver muligt at følge Birgitte Nyborg i 'Borgen'.

"'Borgen' er for mig virkelig DR-arvesølv, og derfor er det også en sand fornøjelse, at vi nu igen kan glæde os til at følge Birgitte Nyborg i hendes forsøg på at balancere både at holde fast i magten og sig selv. Det bliver samtidig også en meget ny version af 'Borgen', fordi universet udvides fra et dansk fokus til at handle om hele verdens magtspil, når forholdet til Grønland bliver sat på prøve, og både USA og Kina bliver centrale aktører," siger Henriette Marienlund.

Omdrejningspunktet i 'Borgen - Riget, Magten og Æren' bliver derfor nogle af de største politiske dagsordener i vores tid.  

Kampen er hårdere end nogensinde, og det mærker flere af de centrale figurer i serien også. Og ifølge Henriette Marienlund er det lykkedes dem rigtig godt at skabe en serie med kombination af det personlige drama og det internationale magtspil.

"Jeg synes, at det er lykkedes at lave en serie, der tager det univers, som mange af os kender og holder af, og bringe det helt op i nutiden og samtidig sætte helt aktuelle internationale dagsordener på spil. Det sker på en måde, der er både vedkommende og relevant for vores samtid, og hvor man stadig holder fast i det fundamentalt spændende menneskelige drama. I 'Borgen - Riget, Magten og Æren' mærker man med al tydelighed, hvad de valg man træffer i magtens centrum, koster på det personlige plan," lyder det.

Foruden Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg medvirker blandt andre kendte skuespillere Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang, Lars Mikkelsen m.fl.

Anbefalet til dig