DR træffer stor beslutning: Nu bliver det droppet

18/11/21 15:43

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
DR har truffet en beslutning, der næppe vækker glæde hos deres medarbejder. De har nemlig aflyst årets julefrokost.

Et af årets helt store højdepunkter på de fleste arbejdspladser, er den årlige julefrokost. Sådan er det sandsynligvis også blandt de ansatte hos DR.

Desværre går de igen en juletid i møde, hvor de ikke har nogen julefrokost at se frem til. Ledelsen i DR har nemlig besluttet at aflyse årets julefrokost af frygt for at sprede coronasmitte.

Det bekræfter DR over for Ekstra Bladet.

"Vi følger fortsat myndighedernes retningslinjer, men ud fra et forsigtighedsprincip har vi besluttet, at vi må tage ekstra tiltag for at begrænse smittespredning i DR," siger underdirektør i DR og formand for DR's coronagruppe, Niels Ammitzbøll.

Derudover slår han fast, at det er vigtigt for DR at passe på deres medarbejdere, hvorfor de mener, at det er mest forsvarligt 'at udskyde store sociale arrangementer'.

"Vi vil gerne passe på medarbejderne, og så har vi derudover en helt særlig beredskabsforpligtelse til altid at kunne udkomme. Set i det lys, mener vi, det mest forsvarlige er at udskyde store sociale arrangementer, så vi gør, hvad vi kan for at minimere smitte og opretholde produktionen," siger han også.

Meldingen fra DR kommer i kølvandet på fortsat stigende antal af coronasmittede i Danmark.

I den seneste måned er der sket en stor stigning i antallet af coronasmittede. Torsdag er der registreret 4013 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Torsdagens antal smittede er det højeste antal på én dag i 2021. Desuden er det kun tredje gang under coronapandemien i Danmark, at der er blevet registreret over 4.000 smittede på et døgn.

Og nu har den stigende smitte altså medført, at DR har besluttet at aflyse deres julefrokost for andet år i træk.