DR-vært Anna Lin kritiserer dansk medie

Af: Thea Andersen

|

10/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mediets fokus er forkert, mener Anna Lin.

Lige nu læser andre også

DR kalder det »inden for skiven«: Kendt tv-vært opfordrer til et frit Palæstina.

Sådan lyder rubrikken på den artikel fra Berlingske, som Anna Lin, der er særligt kendt fra "Kender du typen?", nu retter kritik mod.

Ifølge den unge DR-vært burde mediet i en tid med eskalerende vold i Palæstina ligge deres fokus et andet sted.

"Kalenderen siger 2024, men det tror jeg ikke, @berlingske har forstået. I en tid hvor hele verden kan se med live fra Palæstina og være vidne til, hvordan børn og andre civile får taget livet fra sig, er det hér en af landets største aviser vælger at lægge deres fokus. På mig. Tusindvis af mennesker gik på gaden for fred i søndags, og jeg har været med til at opfordre til det," skriver DR-værten og fortsætter:

"Hvorfor? Fordi jeg har en stemme og jeg vil bruge den til at stå op for det, jeg tror på. Det er en del af den måde, jeg er i mit arbejde på. Jeg repræsenterer en ny generation af journalister, der ikke er bange for at vise personlighed. En del af min professionelle identitet er min aktivisme og selvom jeg er nervøs for, den kan koste mig muligheder i min karriere, vil jeg ikke gå på kompromis med mit etiske kompas for at følge den gamle skoles regelsæt for, hvordan man er en ordentlig medieperson."

Samtidigt påpeger hun, at journalisten bag artiklen på Berlingske muligvis havde forudindtagede forventninger.

"Det frustrerer mig, at vi i mediebilledet gemmer vores holdninger bag “journalistisk objektivitet”. Vi kommer alle fra et sted, og det er tydeligt hvilken historie journalisten håbede på at finde, da han startede sin research. Men han fandt den ikke, for jeg er nemlig freelance og fri til at sige fra overfor den smerte, jeg ser i verden. Det vil jeg blive ved med, for jeg står nemlig ikke i kø til at være den næste vært på TV-Avisen. "

Derudover retter influenceren og tv-værten kritik mod journalisten for at have forsøgt at kontakte hende via Facebook - et medie, som hun ikke engang bruger - på samme dag, som artiklen blev udgivet.

"Jeg ved ikke, hvor alvorligt Berlingske normalt tager retten til genmæle. Men at du (journalisten, red.) har sendt en besked samme dag som artiklen udgives, virker umiddelbart ikke som en fair tidshorisont," skriver hun.

Hun slutter opslaget med at understrege, at hun fortsætter med at bruge sin måde at være i verden på til at lave programmer om det nære, autentiske, relevante og personlige - og dét vil aldrig være objektivt.

Anbefalet til dig