Dragens år indtræffer den 10. februar: Derfor fejres det med fyrværkeri og rødt tøj

Af: Mie M.B

|

07/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Børn født efter den 10. februar er alle dragebørn. Børn født før er kaniner

Lige nu læser andre også

Når februar måned nærmer sig, summer det af forberedelser til Lunar Nytår i millioner af hjem verden over. Dette år, som indledes den 10. februar, markerer begyndelsen på en 15 dages lang fejring kendt som Forårsfestivalen, og markerer begyndelsen på Dragens år ifølge den kinesiske dyrekreds. Det skriver CNN.

Den kinesiske dyrekreds spænder, modsat zodiac stjernetegnene, over en cyklus på 12 år repræsenteret af hvert sit dyr. I år er turen kommet til Dragen. Dette betyder, at børn født i 2024 vil tilhøre Drageåret, mens de født i 2025 vil være i Slangens tegn.

En af de mest fejrede traditioner ved Lunar Nytåret omhandler legenden om Nian, et frygteligt havmonster der vækker rædsel i alle landsbyer. Ifølge legenden formåede en gammel mand at skræmme Nian væk ved hjælp af røde farver, fyrværkeri og larm - en praksis der har inspireret til nutidens nytårstraditioner. Disse traditioner, der inkluderer at iføre sig rødt og hænge røde bannere op, fortsætter med at være en central del af fejringen, som et symbol på beskyttelse og lykke i det nye år.

Anbefalet til dig