Drama i dansk safaripark: Utålmodig gæst ville ikke vente mere

17/8/20 07:04

Sarah Steenfeldt

En utålmodig gæst ville i weekenden 'flytte' på bisonoksen. Det gik helt galt. Modelfoto: Shutterstock.com
Lørdag udspillede der sig en dramatisk hændelse i en dansk safaripark.

I flere af landets safariparker er det indrettet sådan, at gæsterne får mulighed for at komme helt tæt på dyrene. Det er naturligvis under visse regler, som er lavet for at passe på både dyr og ikke mindst gæster. Hvis man går imod disse regler kan det gå rigtig galt - det måtte en mandlig gæst erfare i weekenden. Det skriver TV 2 ØST.

I Knuthenborg Safaripark på Lolland, er det muligt at komme helt tæt på blandt andet parkens bisonokser, da det er muligt for gæsterne at køre i egen bil gennem området kaldet Dyrehaven, hvor bisonokserne holder til. 

Det er ikke tilladt for gæsterne at forlade bilen, når de befinder sig i området. Det var der dog en gæst som alligevel besluttede sig for at gøre. 

Lørdag lå en flok bisonokser nemlig og ‘spærrede vejen’ i området, hvilket betød at gæsterne ikke kunne køre til udgangen og komme ud af Dyrehaven. I stedet for at fortsætte med at vente, til de store dyr ville flytte sig, så tog en gæst i parken sagen i egen hånd. 

Den utålmodige mandlige gæst steg derfor ud af sin bil og satte kursen mod flokken af bisonokser. Camille Ellehammer Haxgart som er kommunikationschef i Knuthenborg Safaripark fortæller at det er uvist om manden har forsøgt at skubbe til bisonoksen eller har klappet ad den - men hvertfald udløste det en reaktion fra bisonoksen, som følte sig truet. 

Gik til angreb

Bisonoksen som manden forsøgte at flytte på, var mor og havde en lille kalv, hvilket formentligt har fået hende til at føle sig truet. Derfor gik bisonoksen til angreb på manden, derfor løb den efter manden og stangede ham.

Ifølge øjenvidner til den dramatiske episode, satte manden sig efterfølgende ind i sin bil og forlod området. Derfor nåede parkens personale heller ikke at tale med manden - og det er derfor også uvist hvilke skader manden pådrog sig under det tætte møde med bisonoksen.

For at sikre at reglerne omkring netop dét ikke at forlade sin bil i dyrenes område, kører der vagter rundt i hele Safariparken og holder øje med at gæsterne følger parkens regler. Lige netop på det pågældende tidspunkt hvor manden blev stanget, var der ikke en vagt i Dyrehaven.

“Vagt eller ej, så er det i sidste ende dyrene, der har det sidste ord,” understreger Camilla Ellehammer Haxgart. 

Hun tilføjer også at tingene foregår på dyrenes præmisser i Knuthenborg Safaripark. Hvilket altså betyder at man som gæst, er nødt til at vente, hvis der står et dyr der hvor man skal hen. Man må ikke bare sige ud og forsøge at flytte på dem, hvilket der også fremgår klart og tydeligt i parkens områder.