Drama i tennis-verden: Nu suspenderes han i 18 måneder efter dopingovertrædelse

18/07/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
"Min samvittighed er ren," skriver han selv på Twitter.

Mest læste i dag

Det kan gå vildt for sig i tennis, det kan man vidst ikke løbe fra. Det kan være alt fra smadrede ketcher, at råbe at dommeren eller komme op og toppes med modstanderen.

En der har fået lidt kritik for sit temperament er det svenske tennistalent Mikael Ymer. Det er ikke længe siden han måtte betale en bøde, da han fik noget af et møgfald på dommeren ved en tenniskamp.

Og nu er den altså gal igen.

Mikael Ymer er nemlig suspenderet i 18 måneder. Det bekræfter han nu selv på sine sociale medier.

I januar 2022 anklagede Det Internationale Tennisforbund (ITF) Mikael Ymer for at have fejlet tre dopingprøver inden for en 12-måneders periode i 2021. Det skriver Aftonbladet.

Nu fortæller han selv, at ITF har besluttet at suspendere ham fra alle former for professionel tennis i halvandet år.

Den svenske Idrætsdomstol skriver i en pressemeddelelse, at svenskeren selv indrømmede de to første overtrædelser, men han ankede den tredje med påstand om, at dopingkontrollen ikke havde gjort et rimeligt forsøg på at finde ham ved teststedet, og at det sted, hvor der testen skulle udføres, var ikke tilstrækkeligt tydeligt oplyst.

Den 24-årige siges at have været på det forkerte hotel under den tredje test. Noget som Mikael Ymers agent ikke skulle have været klar over og derfor ikke kunne have informeret dopinginspektøren.

ITF krævede i første omgang Mikael Ymer suspenderet i 24 måneder, men CAS valgte at nedsætte straffen til 18 måneder.

Den svenske tennisspiller nægter selv overtrædelsen.

"Jeg forstår, at reglerne er blevet indført for at forsvare integriteten af ​​vores sport, og at de er der af en grund. Men jeg mener ikke, at jeg har overtrådt disse, og min samvittighed er ren med Gud som mit vidne," skriver Mikael Ymer på Twitter.

Anbefalet til dig