Drama i zoo: Panda slipper ud af indhegning

08/6/20 09:44

Christian Granhøj Skouboe

Det var denne panda - Xing Er - som slap løs mandag morgen. Foto: Københavns Zoo
Tidligt mandag morgen forcerede ZOOs hanpanda to barrierer og slap ud i Zoologisk Have.

Personalet hos Købehavns Zoo fik sig noget af en dramatisk start på ugen, da vagtmesteren opdagede et flugtforsøg, der var i gang. Den ene af havens to pandaer var nemlig sluppet ud af sin indhegning. Vagtmesteren aktiverede alarmen, og ZOOs beredskab var hurtigt til stede og fik pandaen trængt op i et hjørne og bedøvet den med en pil. Dernæst blev den båret tilbage til stalden og er nu under opvågning. 

Sådan fortæller Københavns Zoo i en pressemeddelelse, som haven har offentliggjort mandag formiddag. 

Videnskabelig direktør Bengt Holst har kigget på overvågningsvideo fra anlægget, og han fortæller her:

”Vi kan se på videoen, at hanpandaen kravler op ad en metalpæl, der er besat med tre rækker eltråd. Ikke desto mindre får han sig klemt under eltråden og kravler dernæst ud i Haven. Det må naturligvis ikke kunne ske, og vi vil nu gennemgå anlægget minutiøst for at sikre, at det ikke sker igen.”

Godkendt af Kina

Bengt Holst hæfter sig ved, at ZOOs beredskab fungerede så hurtigt og effektivt, og at pandaen blev indfanget igen uden at komme til skade.

”Vi afholder jævnligt beredskabsøvelser netop med henblik på situationer som denne, og alle vores medarbejdere kender deres rolle, når alarmen går. Det ændrer ikke ved, at vi for alt i verden ønsker at undgå den slags fremadrettet.”

Hanpandaen ligger nu i sin stald og er ikke kommet noget til. Så snart anlægget er blevet gennemgået minutiøst og yderligere sikret, vil hanpandaen få adgang til anlægget igen. Hunpandaens anlæg er også blevet gennemgået nøje, og hun vil få adgang til sin del som sædvanligt.

Anlægget blev før ibrugtagning i april sidste år godkendt både af det kinesiske inspektionsteam og af den danske Fødevarestyrelse.