Drama på havet: Mærsk-skib ramt af missilangreb

Nyheder
Genrefoto / foto: Kittyfly / Shutterstock.com
Skibet blev angrebet af et missil.

Lige nu læser andre også

Houthi-oprørere fra Yemen hævder at have angrebet containerskibet Maersk Sentosa med flere ballistiske missiler og droner. Episoden udspillede sig tirsdag i Det Arabiske Hav.

Det skriver Reuters.

Angrebet blev bekræftet af Houthis’ militære talsmand, Yahya Sarea. 

"Den amerikanske skib Maersk Sentosa blev angrebet i Det Arabiske Hav af vores sø- og missilstyrker i en fælles operation," udtalte han i en TV-tale. 

Denne udtalelse stemmer overens med, at Mærsk tidligere samme dag rapporterede, at et af deres skibe, Maersk Sentosa, var blevet angrebet af en flyvende genstand i den nordlige del af Adenbugten. 

"Skibet er en af vores U.S.-flagede fartøjer, som sejler for datterselskabet Maersk Line, Limited," udtalte en talsmand fra Mærsk. 

Heldigvis blev ingen af besætningsmedlemmerne såret, og der var ingen skader på skibet eller lasten.

Men dramaet stoppede ikke der, da det viste sig, at Mærsk-skibet ikke var det eneste skib, som var blevet udsat for angreb. Houthi-oprørende erklærede nemlig også, at gruppen havde udført et droneangreb på skibene Marathopolis i Det Arabiske Hav og MSC Patnaree i Adenbugten.

Oprørsgruppen har siden november intensiveret deres drone- og missilangreb på skibsfarten i Det Røde Hav, Bab al-Mandab-strædet og Adenbugten. De hævder, at disse angreb er en del af deres solidaritet med palæstinenserne i forbindelse med krigen i Gaza.

Anbefalet til dig