Drama ved børnehave: Politi skød og dræbte i selvforsvar

07/3/23 13:03

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Børn og pædagoger søgte tilflugt

Mandag omkring middagstid modtog Midt- og Vestjyllands Politi et foruroligende opkald fra den lokale børnehave, Funder Kirkeby Børnehus, skriver TV2 Østjylland.

To arrige rottweilere var nemlig spottet i det fri i området, og af sikkerhedsmæssige årsager søgte børnehavens børn og pædagoger tilflugt i et drivhus, fra de glubske hunde.

Det lykkedes ordensmagten at fange hanhunden og give den snor på. Tæven derimod var langt fra samarbejdsvillig.

Da det vilde dyr blottede tænder og satte i løb mod betjentene, fandt politiet det nødvendigt at trække pistol og skyde hunden i selvforsvar.

Efter to skud satte en stopper for rottweilerens angreb, affyrede betjenten et tredje for at aflive dyret forsvarligt.

“På Funder Kirkevej kommer tæven løbende mod en kollega og er aggressiv og har blottet tandsæt mod kollegaen. Han vurderer i forhold til deres og hans sikkerhed og vidner længere oppe på vejen, at der skal afgives skud” siger Michael Svendsen, der er politiassistent i Svendborg.

Politiet havde rådet børnehavens pædagoger, at de skulle tage børnene ind med det samme, så ingen børn hverken hørte eller så hunden blive skudt og aflivet. 

“Det gik stille og roligt” fortæller Ulla Kær Christensen, der er daglig leder i Funder Kirkeby Børnehus.

“Vi skrev det på Aula, så forældrene kunne tale med børnene om det. Nogle blev forskrækkede, men der er ingen skade. De fik lov at kigge på politibilerne”.

Ejeren af de to hunde viste fuld forståelse for politiets handling, og forklarer at han ikke var klar over at hundene var sluppet fri.

Han er sigtet for overtrædelse af hundeloven, hvilket typisk resulterer i en bødesag.