Dramaet om chimpanserne fortsætter: "De er stadig løse"

Af: Ida Hansson

|

15/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I går flygtede tre chimpanser fra det svenske zoo Furuviksparken. Resten af ​​flokken er stadig på fri fod – et sted i chimpansehuset.

Mest læste i dag

Hændelsen ved Furuviksparken har skabt stor opmærksomhed - og ikke mindst vrede. Det var ved frokosttid onsdag, at i alt fem chimpanser flygtede fra deres indhegning inde i chimpansehuset.

Fire blev skudt. En er ifølge zoologisk have kvæstet.

Nu er den på fri fod inde i chimpansehuset, sammen med de tre tilbageværende chimpanser i flokken. De er et sted inde i huset, og skadesstatus for den skudte chimpanse er endnu ikke kendt.

"De fire chimpanser er stadig inde i chimpansehuset. Nu skal vi have et bedre overblik over, hvor de er i huset for derefter at arbejde på at få dem tilbage i deres indhegninger på en sikker måde," siger Annika Troselius, informationschef i Parker og resorts.

Chimpansehuset er nu bevogtet "med fuld beredskab". Parken er lukket for sæsonen, men i øjeblikket må ingen færdes frit i parken, før situationen er under fuld kontrol.

"Vores medarbejdere er meget oprørte. Mange har arbejdet hele natten. Man er ked af det. Det er ikke kun en alvorlig situation, men også en utrolig tragisk situation for både vores dyr og vores medarbejdere," siger Annika Troselius.

Chimpansen Santino ved Furuvik blev verdensnyhed for 10 år siden, da forskere så, at han havde samlet ammunition for at kunne bruge mod sine omgivelser. Det skriver Aftonbladet.

"Kernen i det, han lavede, som gør det så spændende, er, at han kom med en innovation for at kunne snyde folk i fremtiden," sagde Mathias Osvath, kognitiv forsker ved Lunds Universitet dengang.

Men det er stadig uklart, hvordan chimpanserne var i stand til at flygte, eller hvem der er døde. Furuviksparken oplyser, at de ikke så anden udvej end at skyde dyrene, efter de var flygtet.

Anbefalet til dig