Dramatisk fødsel i dansk zoo: Nyfødt sæl i problemer

09/07/2020

Christian Granhøj Skouboe

Arkivfoto. Du kan se en video fra Københavns Zoo nederst i artiklen. Foto: Shutterstock
Fredag blev den ældste sælhun i Københavns Zoo mor.

Mest læste i dag

I disse dage jubler dyrepasserne i Københavns Zoo. Et lille mirakel er nemlig indtruffet. For første gang i 23 år har en af havens sæler født en unge. Fødslen endte dog med at blive noget mere dramatisk, end havenes personale havde håbet på. 

Det fortæller Københavns Zoo selv i en video, som haven har offentliggjort på sin Facebook-side. 

Ungen er knap en uge gammel. Den blev født fredag, men desværre gik det ikke helt glat, så det endte med at dyrepasserne i Københavns Zoo måtte træde ind og sørge for, at både mor og unge kom godt igennem fødslen. 

Sad fast

Det er havens ældste hunsæl, der er blevet mor til den lille unge. 

Fredag i sidste uge var dagen, hvor sælmoderen nedkom. Desværre fødte hun den lille sæl, så ungen faldt ned under en bro i bassinet og ikke kunne ud igen. Derfor måtte dyrepasserne fra Københavns Zoo træde til. En ansat kunne få fat i den lille fyrs bagluffer og trække ham ud fra under broen. 

Derudover skulle vandstanden i sælgernes bassin også justeres, så den lille gut kunne komme op på land og nyde sommersolen indimellem sine svømmeture. 

Du kan se videoen fra Københavns Zoo og hilse på den lille nye sæl lige her: 

 

 

 

 

 

Der er gode nyheder fra København Zoo. En lille, ny sælunge har set dagens lys, og det er den første sælunge i 23 år, der er født i haven.

Men det var nær ved at ende galt.

Den ældste hunsæl i København Zoo fødte i fredags en unge i anlægget, men hun fødte den lille sæl, så han faldt ned under en bro i bassinet og ikke kunne komme ud igen.

Det fortæller Ellen Wiborg, som er dyrepasser i København Zoo i en video på havens facebookside, som du også kan se i bunden af denne artikel.

Havens dyrepassere kunne heldigvis hurtigt få fat i hans bagluffer og trække ham forsigtigt ud, fortæller hun videre.

I den forbindelse kunne dyrepasserne også se, at babysælens navle var fin, og at det var en han:

»Han har en lille tissetrold nede på maven, sådan som hanner skal have,« siger Ellen Wiborg i videoen.

Herefter opstod næste problem dog.

Vandstanden i bassinet, hvor sælerne bor, var nemlig ikke ret høj, og da bassinets kanter samtidig var beklædt med alger, gjorde det det tæt på umuligt for den lille sæl at komme op på land.

Heldigvis kunne havens maskinmester hjemmefra få vandstanden til at stige, og sælen er nu - efter en dramatisk start på livet - i sikkerhed.

At det er den første sæl i 23 år, skyldes, at der i mange år ikke har været en han i flokken af sæler, der har til huse i Københavns Zoo, skriver TV 2 Lorry.

 

Anbefalet til dig