Dramatiske besparelser i vente: Vil ramme borgerne

26/09/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
Besparelser på administrationen rammer borgerne.

Mest læste i dag

Regeringen vil spare 2,5 milliarder kroner på ’administration og bureaukrati’ i kommunerne, og i stedet bruge dem (pengene red.) på ’borgernær velfærd’. 

Men det er skudt temmelig langt forbi, hvis man fra centralt hold tror, at man er bedre end kommunerne til at vurdere, hvad der er behov for i den kommunale velfærd, mener HK Kommunal.

"En grønthøster risikerer at ødelægge den borgernære administration, der er fundamentet for store dele af den borgernære velfærd. Hvis man kører en sparekniv ind over, så er risikoen, at medarbejderne forsvinder, men opgaverne består," siger Lene Roed i en pressemeddelelse, som fortsætter:

"Og så skal opgaverne løses af andre personalegrupper som sosu’er, lærere og pædagoger. Vi har som samfund brug for, at opgaverne bliver løst af de rette hænder."

Det er ifølge HK Kommunals formand helt fint at kigge på de "overflødige" opgaver, men at udmelde så drastiske besparelser og tro, at man på den måde kan skaffe de sosu’er og pædagoger, der er behov for, er på ingen måde realistisk, lyder det fra Lene Roed.

Samtidigt peger hun på, at HK’erne i kommunerne i de fleste tilfælde har direkte borgerkontakt.

"De hjælper hver eneste dag borgere og virksomheder med at få hverdagen til at hænge sammen. HK’erne hjælper borgerne i borgerservice, på skoler, tandklinikker, jobcentre, biblioteker og på mange andre borgernære velfærdsinstitutioner. Jeg vil derfor kraftigt advare mod, at man tror, man kan spare på HK’erne, uden at det går ud over borgerne," siger Lene Roed.

Anbefalet til dig