Dramatiske billeder: Olietank står i brand

01/4/22 07:58

Ida Hansson

Foto: East2West/via TheSun
Ukrainske angrebshelikoptere har sprængt et oliedepot i Rusland.

Optagelser fra flere kilder viser missiler, der rammer i Freida industrikvarter i Belgorod by og forårsager en massiv eksplosion.

Guvernøren i Belgorod-regionen Vyacheslav Gladkov hævdede, at depotet blev ramt af et ukrainsk angrebshelikopterangreb i lav højde omkring kl. 05.50 lokal tid. Det skriver TheSun. 

Der var ingen øjeblikkelig bekræftelse fra den ukrainske regering.

"Der er ofre. To personer. De er ansatte i oliedepotet. De har fået førstehjælp, og deres liv er ikke i fare," sagde Guvernøren.

Brandmænd forsøgte at stoppe infernoet, der ligger omkring 40 kilometer fra den ukrainske grænse.

Foto: East2West/via TheSun

Foto: East2West/via TheSun

 

Foto: East2West/via TheSun

Foto: East2West/via TheSun

To dage inden angrebet hævdede Rusland, at ukrainske styrker havde kastet et missil på et ammunitionslager omkring 19 kilometer fra grænsen, også i Belgorod-regionen.

Seks missiler ramte anlægget i Krasny Oktyabr med fire soldater såret, ifølge russiske kilder.

Hvis angrebene på russisk territorium bliver bekræftet som Ukraine, vil det markere en betydelig eskalering i krigen, og en ændring af taktik fra Kiev.

Indtil nu har fjendtlighederne primært været begrænset til ukrainsk territorium.

Imens fortsætter Putins invasion med at gå i stå, med mere end 17.000 russiske tropper dræbt, siden Putin beordrede sine tropper til at invadere den 24. februar ifølge ukrainske embedsmænd.

Russiske styrker har også mistet tusindvis af køretøjer i krigen i Ukraine, herunder omkring 600 kampvogne og over 1700 andre pansrede køretøjer. Mange af deres udbrændte granater dækker nu landskabet, efter at være blevet sprængt af Kyivs styrker.

Vladimir Putin "misvurderede massivt", hvor svært det ville være at erobre Ukraine, men er indstillet på sin "personlige krig" - alt imens hans dårligt fodrede og bevæbnede soldater giver op.