Dramatiske billeder: Ræveunge bjærges fra fangehul på dansk slot

14/07/2020

Christian Granhøj Skouboe

En ræveunge faldt ned i fangehullet. Foto: Shutterstock
I weekenden måtte Falck, Dyrenes Beskyttelse og en række frivillige rykke ud til Kalø Slotsruin, hvor en ræveunge var faldet ned i fangehullet.

Mest læste i dag

Tirsdag fortæller Dyrenes Beskyttelse en dramatisk historie i et opslag på Facebook. I weekenden modtog dyreværnsorganisationen et opkald lidt ud over det sædvanlige. Anmelderen kunne nemlig fortælle, at en lille ræveunge var faldet ned i fangehullet på turistattraktionen Kalø Slotsruin, der ligger på Djursland. 

"To af vores frivillige kredsformænd ankom hurtigt til ruinen, men da fangehullet er 9 meter dybt, var det ikke en nem opgave at håndtere alene. De fik derfor tilkaldt hjælp fra Falck Danmark, som mødte op med klatreudstyr," skriver Dyrenes Beskyttelse, inden de fortsætter:

"Men da der intet var at rigge klatreudstyret til, skete der noget ret fantastisk. 15-20 stærke turister meldte sig frivilligt til at hejse Falck-redderen, Bjarne, og et bur ned til ræven i bunden af fangehullet, som han hurtigt fik lagt den ind i, før han blev hejst op igen." 

 

Slemme skader efter fald

Desværre fik eventyret ikke en lykkelig slutning. 

"Da den stakkels ræv kom op ad fangehullet, blev den kørt til Dyrlægehuset Randers, som desværre måtte aflive den. Det voldsomme fald på 9 meter havde forårsaget en række skader på den røde fyr, så der ikke var andet for end at give den fred"

Ovenpå den trist afslutning på historien, så retter Dyrenes Beskyttelse en stor tak til de frivillige kredsformænd Frank og Linda, Falck-redderen Bjarne samt de andre frivillige, der hjalp til med at få den lille ræv reddet fra fangehullet. 

 

Anbefalet til dig