Dronning Elizabeth: For første gang siden corona brød ud

08/11/20 15:08

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Da Dronning Elizabeth markerede hundredårsdagen for begravelsen af Den Ukendte Soldat, var hun første gang offentlig iført en ansigtsmaske.

For første gang siden coronavirussens udbrud, har Dronning Elizabeth vist sig offentlig med en ansigtsmaske. Det skete i forbindelse med markeringen af hundredårsdagen for begravelsen af Den Ukendte Soldat. For at markere dette, blev der afholdt en lille privat ceremoni i Westminister Abbey.

Hendes Majestæt, der er 94 årgammel, hædrede den britiske soldat, hvis identitet fortsat er et mysterium, og den kongelige families egne tilknytninger til Første Verdenskrig.

Dronningen, der var klædt helt i sort, da hun placerede en orkidé og en myrtebuket på graven, var påkrævet at være iført et mundbind som følge af regeringens restriktioner.

Det afspejlede skikken med, at kongelige brudebuket bliver placeret på graven. Dette er en tradition, der fik sin begyndelse i 1923, da Lady Elizabeth Bowes-Lyon (den fremtidige Dronning Elizabeth, som blev kendt som Dronningmoderen) lagde sin buket, da hun gik ind i klosteret.

Foto: Dronning Elizabeth - Fd/DIAS/Ritzau Scanpix

Foto: Dronning Elizabeth - Fd/DIAS/Ritzau Scanpix

Det gjorde hun for at mindes sin bror Fergus, der blev dræbt under slaget ved Loos i 1915. Siden da har mange kongelige brude sendt deres buketter til graven ved Westminster Abbey.

Før hendes død i 2002, anmodede Dronningmoderen om, at hendes begravelseskrans blev placeret på Den Ukendte Soldats grav. Dette ønske blev opfyldt dagen efter hendes begravelse.

Under ceremonien i denne uge deltog Hendes Majestæt ved en bøn og et øjebliks refleksion sammen med dekanen i Westminster, efter at have placeret buketten på graven. Herefter spillede The Queen's Piper en klagesang.

Dronningen blev fotografere, da hun forlod Windsor Castle onsdag. Hun vendte tilbage to timer efter. Efter sigende skulle hun være i selvisolation med sin mand prins Philip, der er 99 år gammel.

Hun så nærmest dyster ud i det sorte outfit, som hun typisk kun er iført i forbindelse med sørgelige henseender. Det kan være i forbindelse med en begravelse, ved mindedage eller deslige.