Dronning Elizabeth forbereder Charles på at blive konge

26/03/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Dronning Elizabeth er i gang med forberedelserne til, at prins Charles kan overtage hendes rolle.

Mest læste i dag

Dronning Elizabeth har bedt prins Charles om at begynde at sætte sig ind i fortrolige statspapirer, så han hurtigt vil kunne tage over som konge. Det siger en royal ekspert ifølge Daily Star.

Hendes Majestæt har angiveligt krævet, at hendes 73-årige søn bliver 'holdt ajour' med de forskellige forfatningsmæssige funktioner i hendes rolle.

Robert Jobson, der er forfatter til bogen 'Diana', siger, at prins Philips død i en alder af 99 år har resulteret i en stor ændring i prins Charles' position i den britiske kongefamilie.

I Evening Standard beskriver han den nye procedure som den seneste i en 'række af overdragelser', der også omfattede, at hun sendte hertugen og hertuginden af ​​Cambridge på et kongeligt besøg i Caribien. 

"Dronningen, kendt som Reader Number One i Whitehall, ønsker, at Charles skal holdes ajour med alle fortrolige statsanliggender, så overgangen bliver så gnidningsfri som muligt, hvis der skulle ske hende noget," skriver han.

Han tilføjer, at prinsen vil være den 'mest velforberedte ventende monark nogensinde', da han allerede har været involveret i møder med regeringen i flere årtier, hvilket omfatter forslag til ny lovgivning og notater fra kabinetskontoret.

I sidste måned hævdede en kongelig kilde, at prins Charles og prins William arbejder på en plan, der skal slanke monarkiet i fremtiden, eftersom 'færre personer betyder mindre drama'.

Afsløringen er kommet i kølvandet på, at far og søn har haft samtaler om, hvornår de hver især forventes at måtte sætte sig på tronen.

Ifølge en kilde, der har udtalt sig til magasinet US, er de blevet enige om at 'vejlede hinanden' i deres mission om at reformere den kongelige familie, så den minder om en mindre institution i europæisk stil, der består af færre medlemmer.

Hertugen af ​​Cambridge er angiveligt 'spændt over dette nye kapitel i sit liv og de udfordringer, han vil stå over for'.

Anbefalet til dig