Dronning Ingrid og hendes Frederik var enige om alt – undtagen en ting

11/03/2020

Nanna Christina Smidt

Dronning Ingrid under en officielt opgave i 1983. Hun hilser på besætningen på skibet Regina Mærsk. Foto: Wikipedia
Der var ingen skænderier i dronning Margrethes barndomshjem. For forældrene dronning Ingrid og kong Frederik var enige om alt – undtagen én ting.

Mest læste i dag

 

Dronning Ingrid og kong Frederik har altid været kendt for at have en stor kærlighed til hinanden, og de har støttet op om hinanden på godt og ondt.

Nu afsløres det, at de faktisk kun har være uenige om én ting.

Langt og støttende ægteskab

De levede et langt og godt liv sammen, og de var altid støttende i deres ægteskab. Og sådan er der nok mange ægteskaber der har fungeret i dronning Ingrid og kong Frederiks generation. Men derfor er der stridigheder i de fleste ægteskaber. Men ikke imellem dronning Ingrid og kong Frederik. Kun på ét punkt var de to uenige.

BILLED-BLADETs royale brevkasseredaktør, Jon Bloch Skipper, har styr på alt fakta om kongehuset. Og i den kongelige brevkasse besvarer han en læsers spørgsmål omkring, hvorfor kong Frederik og dronning Ingrid aldrig rigtig brugte det fine slot Marselisborg Slot i Aarhus.

Brevkasseredaktøren Jon Bloch Skipper skriver, at der er en helt særligt grund til det, og som også er det eneste som de tog ægtefolk, ikke var enige i:

”Det skyldtes primært dronning Ingrid, som dronning Margrethe har forklaret: ”Min mor fik aldrig noget forhold til Marselisborg. Min far holdt frygtelig meget af slottet, og der var nogle år, hvor han snakkede om, at vi skulle bo der. Vi var også rundt for at se på værelser osv., men det blev aldrig til noget. Året har jo kun tolv måneder, og min mor kunne ikke overkomme et hjem mere.”

Stor tilknytning til slottet

Kong Frederik IX var meget tæt knyttet til Marselisborg Slot, af den grund, at han havde holdt sommerferie der næsten hver sommer igennem sin barndom.

Den del var dronning Ingrid ikke med på.

I stedet har kong Frederiks datter dronning Margrethe taget i mod stedet med åbne arme.

Dronning Margrethe og prins Henrik har ofte besøgt. Blandt andet fejrer dronning Margrethe ofte sin fødselsdag på slottet.

 

 

Anbefalet til dig