Dronning Margrethe åbner op: Jeg er rigtig stolt

Foto: Christian Klindt Sølbeck/Ritzau Scanpix
Efter et statsbesøg i Berlin fortæller dronning Margrethe, at hun er rigtig stolt af sin søn, kronprins Frederik.

Mest læste i dag

Dronning Margrethe er rigtig stolt af sin søn, og det samarbejde, som de to har haft i forbindelse med deres statsbesøg i Tysklands hovedstad.

Det afslører den 81-årige regent på et pressemøde på Humboldt Forum i Berlin fredag ifølge Ritzau.

Dronning Margrethe og kronprins Frederik har nemlig været på statsbesøg i den tyske hovedstad, hvor de også har haft selskab af udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

"Når vi er to om det, kan vi favne bredere. Han kan noget med business, som falder mere naturligt for ham end for mig. Jeg er rigtig stolt," sagde dronning Margrethe på dagens pressemøde på Humboldt Forum.

På pressemødet forklarede hun også, at hun var rigtig glad for den modtagelse, som hun og kronprins Frederik fik, da de ankom til Tyskland, hvilket de gjorde onsdag i denne uge.

Fredag går turen videre til München, men her kan dronning Margrethe dog ikke glæde sig over at have selskab af kronprins Frederik. 

I stedet bliver det regenten selv, der må tage turen videre til cirka 600 kilometer yderligere sydpå.

Når hun ankommer til München, skal hun mødes med Markus Söder, der er delstaten Bayerns ministerpræsident, oplyser Ritzau.

Oprindeligt var det faktisk planen, at dronning Margrethe skulle have tage del i en statsbanket fredag aften, men det er dog blevet aflyst.

Årsagen til aflysningen er, at coronasmitten er stigende i Tyskland, og som et resultat af dette, er det blevet vurderet, at det er bedst at aflyse banketten, skriver Ritzau.

Foruden dronning Margrethe, kronprins Frederik og udenrigsminister Jeppe Kofod har dansk erhvervsliv også været repræsenteret under besøget.

Både Dansk Industri (DI), Dansk Erhverv og 51 danske virksomheder har nemlig været med på turen for at promovere danske erhvervsliv og danske virksomheder.

Anbefalet til dig