Dronning Margrethe aflyser elsket nytårstradition

20/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Kim Refslund, DR ©
Coronavirussen tvinger dronning Margrethe til at træffe historisk beslutning.

Mest læste i dag

Tirsdag har kongehuset detoneret noget af en bombe. Det sker i en pressemeddelelse som er blevet offentliggjort tirsdag formiddag. Heri slår hoffet det fast, at de nu aflyser en stribe arrangementer. Det sker som et led i at mindske smitterisikoen med coronavirus, oplyser Kongehuset. 

"Som følge af den fortsatte udbredelse af COVID-19 i Danmark har Hendes Majestæt Dronningen besluttet at aflyse nytårstaflet for regeringen, Folketingets formand, repræsentanter for det officielle Danmark og Hoffet den 1. januar 2021."

Skriver kongehuset om beslutningen, som man må forstå er truffet af dronning Margrethe. Nytårskuren er dog ikke det eneste arrangement, der ikke bliver gennemført som traditionen foreskriver, fortælles det- 

"De efterfølgende nytårskure for Højesteret, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets vagtgående Officerskorps, det diplomatiske korps, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, I., II. og III. rangklasse samt repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner, der skulle have fundet sted den 4. og 5. januar 2021, aflyses ligeledes," fortæller Kongehuset.

Danskerne kan stadig sende hilsen

Aflysningen må siges at være historisk. I Dronningens regeringsperiode er den traditionsrige nytårsfejring i Kongehuset kun blevet aflyst én gang før. Det skete i 2005 som følge af tsunamien i Sydøstasien i julen 2004.

Der vil i stedet blive afholdt en mindre nytårskur på Christiansborg Slot den 4. januar 2021 for statsministeren og enkelte andre repræsentanter for det officielle Danmark, oplyser Kongehuset. 

Der vil fra nytårsdag og en uge frem være mulighed for at fremsende en digital nytårshilsen til Dronningen på Kongehusets hjemmeside

Befolkningen skal dog ikke snydes for nuytårstale. Kongehuset fortæller, at dronningen holder traditionen ved lige og afholder sin nytårstale 31. december i år klokken 18.00 - som altid.

 

Mest læste

Anbefalet til dig