Dronning Margrethe deler ud af barndomsminderne

Dronningen har altid haft gode sommerkjoler og hatte. Foto: Shutterstock
Dronning Margrethe har opholdt sig mange somre på Gråsten Slot i sin barndom. Og det er gode minder, som hun har fra det sønderjyske.

Mest læste i dag

I tiden efter krigen havde dronning Margrethe rigeligt med tid til at lære de sønderjyske dialekter.

En dygtig prinsesse

Dronning Margrethe har brugt mange somre i Danmark, og i hendes barndomsår gik turen ofte til Gråsten Slot. Det fortæller hun om i den nye DR-dokumentar ”Sønderjysk for begyndere” der handler om den svære dialekt, som dronningen selvfølgelig med sit sprogøre har styr på.

Dronning Margrethe fortæller da også, at hun har et helt særligt forhold til Sønderjylland, og kommer ellers ind på de mange somre på Gråsten Slot, som ifølge dronning Margrethe, var nogle helt særlige somre. Det skriver BILLED-BLADET.

Godt sprogøre

Udsendelsen går tæt på dronningens barndom, og man får også lov at se gamle klip fra barndomsårene, hvor de tre små prinsesser, kong Frederik og dronning Ingrid befinder sig på Gråsten Slot. Mens fortæller dronning Margrethe om sine særlige barndomsår med somre på Gråsten Slot.

Dronningen Margrethe fortæller, at hun brugte meget tid på at ride, men også at hun fandt det særdeles hyggeligt at lave mad og bage.

Tiden lige før og efter krigen var en barsk tid for danskerne i Sønderjylland. Det var her de første krigere faldt den 9. april, og dronning Margrethe fortæller, at dronning Ingred oprettede Ingridfonden for at støtte Sønderjylland.

Dronningen har virkelig et godt sprogøre, og det kommer også frem i udsendelsen. Hun har godt styr på de forskellige dialekter, og ligesom alle de andre sprog hun besidder, så gør hun det til perfektion.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig