Dronning Margrethe dybt forfærdet: Sender varme tanker

21/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

Dronning Margrethe fotograferet i en tidligere og mere munter anledning. Foto: Shutterstock
I går mistede 11 personer livet ved et angreb i Tyskland, nu har Danmarks dronning udtrykt sin medfølelse.

Mest læste i dag

I går blev Tyskland ramt af et granatchok, da en højreekstremist gik amok og skød otte mennesker i to forskellige skyderier. Senere på aftenen døde et niende offer af sine kvæstelser. 

Flere af ofrenen kom fra en udenlandsk baggrund. 

Angrebene har trukket reaktioner fra hele verden. Deriblandt også fra Amalienborg, hvor Danmarks dronning har udtrykt sin forfærdelse over drabene.

Det skriver Kongehuset på sin hjemmeside, hvor man også kan se det håndskrevne brev, som dronning Margrethe har sendt til Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier. 

Heri skriver dronningen: 

"Med den dybeste forfærdelse over det tragiske angreb i Hanau i går aftes udtrykker jeg min kondolence over for dig og det tyske folk. Mine tanker er med ofrene, deres familier og venner."

Du kan se det håndskrevne brev lige her

 Mor og søn fundet døde

Senere på natten fandt tysk politi den formodede gerningsmand død. Den 43-årige som mistænkes for forbrydelserne blev fundet på sin bopæl. Mandens 72-årige mor blev ligeldes fundet død på adressen. 

Den tyske avis Bild mener at vide, at gerningsmanden efterlod sig en video, hvor han fortæller om sine holdninger, der - ifølge avisens oplysniger - kan karaktiseres som højreekstremistiske. 

Første angreb fandt sted på en vandpibecafé i det centrale Hanau. Her blev tre personer skudt, inden gerningsmanden flygtede i en bil. Senere blev der ringet på endnu en vandpibecafé, denne gang i bydelen KEsselstadt, der ligger i Hanaus vestlige del. 

Her blev fem personer skudt og dræbt. De opholdt sig alle i caféens rygeområde. 

 

Mest læste

Anbefalet til dig