Dronning Margrethe efter fald: Nu er hun sygemeldt

Af: Kasper Rud

|

20/09/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Dronning Margrethe er kommet hjem igen - nu er hun sygemeldt.

Lige nu læser andre også

Fredensborg Slot danner rammen om dronning Margrethes hjemkomst efter en dramatisk episode, der har resulteret i flere skader.

Efter at have tilbragt to døgn på Rigshospitalet, hvor dronningen blev indlagt onsdag aften efter et fald, er hun nu tilbage – dog med en gipsomviklet venstre hånd og en stiv halskrave.

Det oplyser Ekstra Bladet.

Kongehuset har i en pressemeddelelse bekræftet, at "Hendes Majestæt Dronning Margrethe er i dag blevet udskrevet fra Rigshospitalet og er nu tilbage i sit hjem på Fredensborg Slot. Dronning Margrethe blev onsdag aften indlagt efter et fald, der desværre afstedkom en skade omkring nakkehvirvlerne samt et brud på venstre hånd."

Selvom dronningen efter omstændighederne har det godt, vil hun ifølge Kongehuset være sygemeldt i en længere periode, og flere planlagte officielle arrangementer er aflyst.

Hendes fravær sætter igen fokus på hendes helbred, som tidligere har været udfordret. I februar 2023 gennemgik dronning Margrethe en stor rygoperation, som også medførte en længere sygemelding fra hendes opgaver som regent.

Kongefamilien har endnu ikke bekræftet Kong Frederik har besøgt sin mor under hendes ophold på hospitalet. Torsdag formiddag oplyste kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, at dronningen stadig var indlagt, men da kongen senere på dagen rejste på ferie uden for landet, blev kronprinsesse Mary midlertidigt indsat som rigsforstander.

Dronningens tilstand og hendes helbred er fortsat under observation, og det forventes, at hun vil have behov for ro og rehabilitering i de kommende måneder.

Alligevel forbliver hun ved godt mod, hvilket er en karakteristisk egenskab for den danske monark.

Anbefalet til dig