Dronning Margrethe gjorde en dyd ud af dette: Nu gør Kong Frederik det samme

Af: Mie M.B

|

23/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den personlige gestus er i tråd med kongens ord om at være en samlende konge

Mest læste i dag

Der er mange nye funktioner, traditioner og små happenings, man som siddende regent skal lægge pen og papir til. En af de traditioner som Kong Frederik har tænkt sig at videreføre, afsløres nu i kongehusets opslag på Instagram. Det skriver Her & Nu.

I en lille by i Nordjylland bliver en heldig 100-årig i dag den første modtager af en fødselsdagshilsen fra Hans Majestæt Kong Frederik. Denne praksis indebærer, at kongen vil sende personlige lykønskninger til borgere, der fylder 100, 105 og 110 år. Kongehuset meddeler også, at Majestæten vil forblive dedikeret til at sende hilsner ved diamant-, krondiamant-, jern- og atombryllupper, markerende henholdsvis 60, 65, 70 og 75 års ægteskab.

Den kongelige tradition med at udtrykke lykønskninger på særlige mærkedage er en praksis, som dronning Margrethe har næret, og som nu bliver omfavnet af kong Frederik. Baggrunden for denne gestus går mange år tilbage, hvor den oprindeligt involverede telegramhilsener, som blev sendt, nedskrevet og læst op for fødselaren på den pågældende dag, forklarer kongehuset i deres meddelelse.

Anbefalet til dig