Dronning Margrethe: I aften sker det

Foto: Shutterstock

Tirsdag bliver en særlig aften på Gråsten Slot

Tirsdag aften bliver en festlig en af slagsen i Sønderjylland. Her er en række af regionens pinger og andre fremtrædende borgere inviteret til reception på Gråsten Slot, hvor dronning Margrethe opholder sig i disse dage. 

 

Det fortæller Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Her fortælles det, at repræsentanter fra omegnen af Sønderjylland er inviteret til reception på Graasten Slot. Det er en årligt tilbagevendende tradition, når dronning Margrethe besøger landsdelen i løbet af sommeren. 

Læs også

Dårligt nyt til 337.000 danskere: Bør gøre noget lige nu

Tradition

Når dronningen rejser rundt til slotte i de forskellige landsdele, er hun ofte vært ved en reception for visse personer i det lokalsamfund, hvor hun opholder sig.

 

"Dronningen vil her byde velkommen til gæster, der har en særlig betydning for området omkring Graasten Slot, herunder repræsentanter fra kommunerne og det offentlige samt repræsentanter fra virksomheder og kulturinstitutioner," skriver Kongehuset - og fortsætter:

"Ved omegnsreceptionen får Majestæten mulighed for at møde og takke en række personer, der er særligt engageret i lokalområdet." 

Det oplyses desuden, at prinsesse Benedikte også deltager ved receptionen, der blandt andet vil byde på koncert i Graasten Slotskirke med Sønderjysk Pigekor.

Traditionen med omegnsreceptioner går langt tilbage og startede oprindeligt på Fredensborg Slot, hvor kongen inviterede gæster til omegnstafler og haveselskaber. Siden har traditionen udviklet sig til receptioner, der på skift bliver afholdt på residensslottene Fredensborg Slot, Graasten Slot eller Marselisborg Slot, oplyser Kongehuset desuden. 

Læs også

Kronprins Frederik overrasker: Sætter vild rekord