Dronning Margrethe i fødselsdagsinterview: "Jeg tror ikke, at der er 10 år foran mig"

Nyheder
Arkivfoto af dronning Margrethe på en dejlig sommerdag. Foto: Shutterstock
Dronning Margrethe stor dag er lige rundt om hjørnet, og den 16. april fylder hun 80 år. Det skulle være fejret med en storstilet fest på en hel uge, men på grund af coronavirussen, som hærger verden er fødselsdagen aflyst, og dronningen har været ude og opfordre til, at man ikke sender blomster til hende, men i stedet sender en buket til en ældre person som måske sidder alene i denne tid.

Mest læste i dag

 

 

For dronningen tænker på sit folk. Det viste hun også, da hun stod frem i en åben tale til danskerne, hvor hun med alvor gav sin mening til kende, og hvor budskabet var klar, man skulle tænke på andre end sig selv. Siden dronningen trådte frem har flere andre kongelige trådt i hendes fodspor og talt til folket. Blandt andet Storbritanniens dronning Elizabeth.

Tager let på alderen

Inden coronavirussen brød ud, så stillede dronningen stadig op til interview.

Her fortæller dronningen blandt andet, at hun tager let på sin alder, for hun føler sig slet ikke som et gammelt menneske. Det skriver ALT for damerne. 

”Tiden går, og så er man altså pludselig på vej til at blive 80. Jeg kan ikke helt forstå det selv. Men når jeg tænker tilbage, kan jeg jo se, at der er sket en vældig masse. Der sker meget på 80 år. Man er vant til at tænke, at folk på 80 er meget gamle, og det føler jeg mig slet ikke selv. Men det er jeg selvfølgelig nok, ha ha. Det, som jeg egentlig mest tænker over, det er, at jeg nu har været over 50 i 30 år, ha ha. Det er vel mere det end noget andet. Jeg synes ikke, det er så længe siden, jeg var 50. Men det er altså 30 år siden … Det er jo en menneskealder,” udtalte dronning Margrethe til ALT for damerne.

Kan ikke længere stå på ski

Når man ser de ting, som vores dronning kan, har man svært ved at tro, at hun snart bliver 80 år.

Dronning Margrethe har altid travlt og passer sit embede som dronning på fuld skrue.

Hun har meget få begrænsninger – en af dem er dog, at hun ikke længere kan stå på ski.

Dronningen afslører alligevel, at hun ikke ser for langt ud i fremtiden, da hun bliver spurgt ind til, hvad hun gør sig af tanker om de næste ti år:

”Jeg tror ikke, der er ti år foran mig. Det tror jeg ikke. Men det vil jo vise sig. Jeg føler ikke, at tiden går på hæld, men med en vis grad af realisme må man vel sige, at der ikke er ti år foran mig,” siger dronning Margrethe til ALT for damerne.

”Jeg laver 117 ting hele tiden”

Det er dog en afklaret dronning, som selvom hun er sund og rask også ønsker at se realistisk på tingene. Hun mener, at det hele er godt, så længe det varer.

Hun er heller ikke nedtrykt, selvom at hun ikke tror, at hun har 10 år tilbage at leve i.

”Det tager jeg egentlig meget roligt. Jeg har travlt, fordi jeg laver 117 ting hele tiden, så nej, det spiller ikke den store rolle med årene nu, synes jeg.” slutter dronning Margrethe af.

Dronningen fylder 80 år den 16. april 2020.

 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig