Dronning Margrethe i modvind: "Hun er dobbeltmoralsk"

10/10/2020

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den danske dronning Margrethe er kommet i modvind, da flere beskylder hende for at være dobbeltmoralsk.

Mest læste i dag

At dronning Margrethehar en tendens til at ryge, er der ingen, der er i tvivl om. For de fleste har dette heller aldrig været et problem.

Nu viser det sig dog at være omdrejningspunktet for en voldsom anklage mod hende. Det skriver Kendte.dk og Svensk Damstidning.

For hvordan kan hun være protektor for Lungeforeningen, hvis hun selv ryger?

Ryger når der er et askebæger

Dronning Margrethehar aldrig lagt skjul på, at hun ryger. Det samme har både hendes mand og sønner gjort.

Hendes to sønner har dog lagt cigaretterne på hylden på deres ældre dage. I modsætning til sønnerne ryger dronningen dog fortsat, hvilket hun ikke forsøger at skjule.

"Jeg er ryger. Det er ingen hemmelighed. Jeg ryger, når der er et askebæger, ellers lader jeg være, har dronningen tidligere sagt om sin last," har dronning Margrethe udtalt.

Det er for denne last, at hun nu er kommet i modvind. Hun er nemlig blevet anklaget for dobbeltmorale.

Anklaget for dobbeltmorale

Der er flere, der mener, at det ikke er et godt signal at sende, at hun som protektor for Lungeforeningen fortsat er ryger.

Lungeforeningen arbejder nemlig med at fremme fokus på lungesygdomme, som blandt andet stammer fra rygning. Derfor er mange af den opfattelse, at det er dobbeltmoralsk.

Hos Lungeforeningen ser man dog ikke sådan på det:

"Vi blander os ikke i, hvad vores protektor gør. Vi henvender os både til rygere og ikkerygere, og vi har ikke noget imod rygere," udtaler bestyrelsesformand for Lungeforeningen Torben Mogensen til Se og Hør.

Han følger desuden op med:

"Der har været fast tradition i kongehuset for, at den siddende majestæt har været protektor for det, der først hed Tuberkuloseforeningen, og siden er blevet til Lungeforeningen. Og det er vi rigtig glade for."

Desuden understreger han, at han ikke mener, at det svækker foreningens troværdighed, at dronning Margrethe som protektor er ryger.

Anbefalet til dig