Dronning Margrethe i nyt spændende samarbejde

24/6/20 07:45

Nanna Christina Smidt

Foto: Kim Refslund, DR ©
Det er netop meldt ud på kongehusets hjemmeside, at dronning skal være med til noget ganske specielt. Kongehusets kommunikationsafdeling kan nemlig offentliggøre, at dronningen har sagt ja til at være protektor for et dansk-fransk forskningssamarbejde mellem Musée Marmottan Monet i Paris og Skagens Kunstmuseer.

Det er også et ganske specielt samarbejde, da dansk og fransk kunst normalt er er meget forskellig, men Skagens kunst er meget kendt – også i resten af verden, og det gør samarbejdet oplagt.

Skal være protektor for forskning

Dronningen arbejde i forbindelse med samarbejdet bliver at blive protektor for forskningssamarbejdet. Det skal hun i første omgang være i de tre år, som første fase varer. Det skriver BILLED-BLADET.

Samarbejdet skulle gerne munde ud i to udstillinger, hvor den ene skal foregå i Paris og den anden selvfølgelig skal finde sted i Skagen.

Ifølge planen skal Musée Marmottan Monet i Paris afholde særudstillingen, som de kalder L'heure bleue, der på dansk betyder Den blå time, fra den 28. januar til den 25. juli 2021. Udstillingen skal indeholde Skagens mest kendte maler P.S. Krøyer.

 

Det bliver den første udstilling i Frankring med P.S. Krøyers værker nogensinde. Samarbejdet bliver fuldendt ved at man i 2022 præsenterer kendte franske naturalister og impressionister, der inspirerede P.S. Krøyers i sit arbejde. Denne udstilling kommer så til at foregå i Skagen.

Det er oplagt for dronning Margrethe, at gå til denne opgave, da hun selv er kunstner, og når det så ovenikøbet er et dansk-fransk projekt, så er det kun endnu mere oplagt, da dronningen jo som bekendt var gift med franske Henrik, der også selv var udøvende kunstner