Dronning Margrethe i stor sorg efter dødsfald i familien

14/11/2021

Nicolai Busekist

Foto: Christian Klindt Sølbeck/Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe er i stor sorg efter nyheden om, at hendes svigerinde er gået bort.

Mest læste i dag

Der er stor sorg hos dronning Margrethe og resten af den danske kongelige familie. Det skyldes, at et familiemedlem for nylig gik bort.

Mere specifikt døde prins Henriks storesøster, Françoise Bardin, den 10. november. Hun blev 90 år. Det skriver flere franske medier, herunder La Depeche, ifølge SE og HØR.

Det franske medie kommer ikke nærmere ind på dødsårsagen, hvorfor det ikke er kendt, hvad der har forårsaget Françoise Bardins død i en alder af 90 år.

Ifølge det franske medie er flere beskeder med kondolencer nået frem til Lot i Cahors. Et af de breve, der er nået frem, er et særligt rørende brev fra den danske dronning.

Tre år efter at have mistet sin mand, prins Henrik, har dronning Margrethe nu også måtte tage afsked med sin svigerinde.

Svigerinden Françoise Bardin var selv til stede i Danmark, da hendes bror skulle begraves i 2018.

Det var en særligt svær tid for Françoise Bardin, da hun ikke blot mistede sin bror i 2018, men også året forinden havde lidt et andet stort tab. Her mistede hun nemlig sin mand, Claude Bardin.

Françoise Bardin blev begravet i sit hjemland, men dronning Margrethe eller andre i den danske kongelige familie deltog umiddelbart ikke i begravelsen.

På pågældende tidspunkt var dronning Margrethe nemlig på officielt statsbesøg i Tyskland sammen med kronprins Frederik. Dette besøg varede fra 10. november til 13. november.

Françoise Bardin og prins Henrik var ud af en stor søskendeflok. Deres forældre, André de Laborde de Monpezat og Renée de Monpezat, nåede nemlig at få hele ni børn.

Angiveligt havde prins Henrik et særligt godt forhold til sin storesøster Françoise i de første år af opvæksten i vietnamesiske Hanoi.

Anbefalet til dig