Dronning Margrethe med overraskende klimatip: Ryg smøger uden filter

13/11/21 13:42

Mathias Busekist

Dronningens klimatip fik flere til at grine højlydt.

Dronning Margrethe var fredah forbi Münich Urban Colab, hvor hun blandt andet fik fremvist en robot, der kunne samle cigaretter op fra græsplænen - noget, der satte tankerne i gang hos Dronningen. 

Droninngen blev ved det afsluttende pressemøde spurgt om, hvorvidt man kunne forvente, hun havde fået inspiration til, hvordan Kongehuset kunne blive mere klimavenligt, hvortil hun svarede:

"Det er ikke så meget et spørgsmål om, om robotter kan samle ting op. Det er et spørgsmål om ikke at smide ting. Og det gælder os alle sammen, at vi ikke skal det. Som f.eks. skodder og den slags. Nu hører jeg til dem, der ryger uden filter, så det forsvinder næste gang det regner," kom det fra Dronningen ifølge B.T. 

Dronning Margrethes svar fik flere til at grine højlydt. 

Hun har da heller aldrig lagt skjul på, at hun ryger, selvom kronprins Frederik og prins Joachim har lagt dem på hylden. 

I Tom Buk Swientys bog "Undervejs" får man at vide, hvem det var, der lærte hende at ryge.

Det var såmænd hendes mor og far, der havde røget hele hendes barndom, der spurgte, om hun ville have en cigaret. 

Dronning Margrethe har røget lige siden. 

Dronningen ryger cigaretter af mærket Karelia, der kommer fra Grækenland, som nemlig fås med og uden filter, hvor Dronningen dog foretrækker sidstnævnte. 

Hun besluttede dog i 2006, at hun ville stoppe med at ryge offentligt. 

Avisen Süddeutsche Zeitung kaldte forleden Dronningen "The Coolest Queen", som igen blev taget i brug af Dieter Rehm, der skulle holde taler under hendes besøg på kunstakademiet. 

Men Dronningen bliver mere beskeden, når hun selv skal forholde sig til udtrykket.

"Jeg ved ikke, om det der cool. Det har jeg aldrig tænkt nærmere. Det er jo et ret nyt udtryk - i hvert fald i forhold til mig. Det kan man jo more sig over, at de synes, man er det. Men jeg har aldrig selv opfattet sådan," sagde dronning Margrethe i München.