Dronning Margrethe med trist besked

Foto: Kim Refslund, DR ©

Nu reagerer dronning Margrethe på de seneste dages oversvømmelser i Belgien og Tyskland

De senest dage har tv-billdeder fra flere europæiske lande vist, hvordan vandmasser raser gennem gaderne og laver store skader på både huse, biler og butiksfacader

Oversvømmelserne har indtil videre ramt Belgien, det vestlige Tyskland, Holland og Luxembour. Særligt Tyskland har der været et fokus på i den danske dækning. 

Uvejret har været ubønhørligt. Det så man blandt andet i delstaten Sachsen, der ligger syd for Berlin, i løbet af weekenden faldt der flere steder her over 100 liter nedbør per kvadratkilometer.

Nu har også dronning Margrethe reageret. 

Læs også

Advarer lige nu: Tjek frugter og grøntsager

Reagerer

Det fortæller Kongehuset i en pressemeddelelse. Heri bekræfter Amalienborg, at dronningen har reagerer på nyheden om de ødelæggende vandmasser. 

Det er sket i form af flere kondolence-breve, som dronningen har sendt af sted, fortæller Kongehuset. 

"Dronningen sender kondolencer til den tyske forbundspræsident og belgiske kong," skriver Kongehuset - inden de tilføjer:

"Hendes Majestæt Dronningen har i dag til H.E. Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og H.M. Kong Philippe af Belgien udtrykt sin dybeste medfølelse med det tyske og belgiske folk på baggrund af de seneste dages voldsomme oversvømmelser, der har kostet mange menneskeliv i de to lande."

Dødstallet i Tyskland er i skrivende stund 133, mens 20 personer i Belgien er afgået ved døden. 

Læs også

Slår alarm: De er tilbage