Dronning Margrethe nægter: Lytter ikke til lægens anbefalinger

22/2/23 06:26

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Vores kære dronning er kendt for en helt særlig ting, og hun har på ingen måde tænkt sig, at droppe den vane.

I begyndelsen af februar meldte kongehuset ud, at dronning Margrethe er nødt til at gennemgå en rygoperation.

Dronningen havde flere begivenheder i sin kalder, inklusive en vinterferien til norske Gausdal, men da ryggen gav så mange problemer, var dronning nødt til at aflyse sine planer.

"Operationen er planlagt til onsdag den 22. februar på Rigshospitalet i København, hvor Dronningen således også vil være indlagt efterfølgende. I forlængelse heraf forventes et længere genoptræningsforløb," lød det i en meddelelse fra Kongehuset.

Det blev også bekræftet, at kronprins Frederik kommer til at overtage dronningens arbejdsopgaver, indtil hun er stærk nok til at vende tilbage.

Op til en sådan operationen opfordres man til at droppe smøgerne i op til otte uger før operation og mindst et halvt år efter operationen. Det skriver SE og HØR, der har været i kontakt med eksperter.

Men det lader ikke til at, dronningen tager den anbefaling til sig.

rigshospitalets hjemmeside skriver de eller, at de fraråder rygning både før og efter operaionen, da en række strukturer i ryggen har meget dårlig blodgennemstrømning.

Dronningen har før svaret spørgsmål om den usunde vane, og hun har samtidigt fastslået, at hun ikke har i sinde at stoppe. Hun har faktisk ikke engang prøvet.

“Nej, det har jeg faktisk ikke” sagde Hendes Majestæt til Weekendavisen, og tilføjede:

“Nu er jeg så gammel, at det er lige meget”.

Dronningen følger trop med hendes mor, den tidligere Dronning Ingrid, der også røg til hendes sidste dage.

I sine yngre år, var favoritmærket af cigaretter for dronning Margrethe amerikanske Virginia-smøger. I dag er det af mærket Karelia, der tændes flittigt - uden filter.